Безплатна музика отново

Безплатна музика отново
Безплатна музика отново
Anonim
Image
Image

Napster.com се връща към корените си, както преди години, предлагайки безплатна музика на уебсайта си. Интернет потребителите могат да избират от над два милиона песни и дори законно да споделят музика помежду си, но има една уловка.

Музиката на Napster.com може да се слуша само онлайн, какъвто е случаят с конкурентния уебсайт Rhapsody.com, който предлага подобна функционалност от една година.

В Napster.com всяка песен може да бъде слушана само 5 пъти. Както изглежда, това е просто още един начин да привлечете интернет потребителите и да ги накарате да купуват.

Важно е, че Napster.com не разделя уеб потребителите на по-добри, използващи решенията на Microsoft и по-лошите останали. Потребителите на Windows, Linux и Mac OS могат да използват ресурсите на уебсайта без никакви проблеми.

Също така не е необходимо да инсталирате конкретна програма за музикален плейър - всичко, което трябва да направите, е вашият браузър да поддържа флаш технологията, в която е създаден Napster плейърът.

Песните са компресирани и с по-ниско качество от тези, които могат да бъдат закупени от магазина на Napster, според редакторите на американски сайтове. За съжаление засега услугата е достъпна само за хора, които се свързват с магазина от Съединените щати. Както уверяват представители на компанията в прессъобщението, с времето възможността за безплатно слушане ще бъде разширена и на други територии.

Освен това уебсайтът представи нова услуга NapsterLinks. Благодарение на него всеки може да вмъкне на своя уебсайт, в имейл или да изпрати на събеседника в прозореца на комуникатора URL адреса на избраната песен, албум или изпълнител. Щракването върху тази връзка ще отвори плейъра на Napster и ще излъчи музиката. Според представители на компанията тази услуга трябва да постави началото на нова, легална форма за споделяне на музика.

Популярна тема