Още грешки в Mac OS X и Firefox

Още грешки в Mac OS X и Firefox
Още грешки в Mac OS X и Firefox
Anonim
Image
Image

Както докладва SANS Institute в своите Топ 20 уязвимости на интернет сигурността, все повече и повече грешки се откриват в операционната система Mac OS X и браузъра Mozilla Firefox.

Отговорникът за доклада, Rohit Dhamankar, заяви, че атакуващите насочват все повече и повече внимание към тези програми, тъй като те набират все по-голяма популярност сред потребителите. Експертите, работещи по доклада Топ 20, са съгласни, че Mac OS X все още е по-сигурен от Windows, но репутацията му на безопасна алтернатива на Windows е съсипана. В OS X се откриват все повече грешки. Нападателите все повече фокусират вниманието си върху тази конкретна платформа, което ще се отрази неблагоприятно на нейната сигурност в бъдеще, се казва в доклада.

Подобна ситуация възниква при производствения браузър на Mozilla. „Firefox все още се счита за по-безопасен от IE, но не е панацея за проблемите“, казват авторите на доклада.

SANS също съобщава, че все по-малко и по-малко критични уязвимости се откриват в самия Windows, докато все повече и повече се откриват в други програми, като Internet Explorer. Въпреки нарастващия брой атаки срещу други браузъри, потребителите на IE все още са изложени на сериозен риск.

Популярна тема