Мистериозни вложки на клавиатурата - за какво са?

Съдържание:

Мистериозни вложки на клавиатурата - за какво са?
Мистериозни вложки на клавиатурата - за какво са?
Anonim
раздели на клавиатурата
раздели на клавиатурата

Имате ли ги на клавиатурата си?

Някои от вас може би са забелязали, че клавиатурите с QWERTY оформление на клавишите на лаптопите, но също и тези, продавани като аксесоари за настолни компютри, имат два раздела. Говоря за малки релефни надписи върху клавишите с буквите F и JМного интернет потребители се чудят за какво служат тези "тирета". Отговорът на този въпрос е тривиален.

"Тирета" на клавишите F и J - за какво служат?

Издатините на бутоните F и J на клавиатурата на компютъра помагат на потребителя да намери правилните клавиши, без да гледа клавиатурата. Благодарение на тях е по-лесно да поставите правилно и оптимално пръстите на лявата и дясната ръка, за да пишете още по-бързо. Същите раздели често се срещат на клавиатурите на класическите телефони на клавиша "5"

xpg infarex k20
xpg infarex k20

Раздели на клавишите F и J на клавиатурата XPG Infarex K20.

Как да подредите правилно пръстите си на клавиатурата, за да използвате добре обсъжданите тук клавиши? Достатъчно е да поставите левия и десния показалец върху клавишите F и J. Останалите пръсти трябва да падат естествено върху клавишите, които трябва да поддържат.

Интересното е, че малък раздел също беше разположен на един от клавишите, принадлежащ към цифровата секция Ако клавиатурата ви го има, вижте клавиша "5". Тук трябва да лежи средният ви пръст, за да използвате по-ефективно заобикалящата група бутони.

5 ключ
5 ключ

Раздели на клавиша 5 на цифровия блок на клавиатурата на Cooler Master CK351.

Теорията теория, а на практика …

… и на практика едва ли някой поставя пръстите си върху клавишите по книжен начин. Няма да излъжа, като напиша, че едва ли някой взима специални уроци в областта на бързото писане и разчита само на навиците си, изградени с годините.

правилното разположение на клавишите на клавиатурата
правилното разположение на клавишите на клавиатурата

Правилно позициониране на пръстите на клавиатурата

Например, забелязах, че държа показалеца на лявата си ръка върху клавиша D. Пръстът на дясната ми ръка лежи естествено и в съответствие с изкуството над клавиша J. В същото време мога да ви гарантирам, че пиша много по-бързо от средния интернет потребител, но това до голяма степен се дължи на практиката, произтичаща от работата ми.

И как изглежда във вашия случай? Кажете ми в коментарите.

Популярна тема