Apple е брилянтен. Вижте как смениха калъфа за iPhone 14

Съдържание:

Apple е брилянтен. Вижте как смениха калъфа за iPhone 14
Apple е брилянтен. Вижте как смениха калъфа за iPhone 14
Anonim
калъф за iphone 14 pro
калъф за iphone 14 pro

Игра на покер.

Датата на пускане на iPhone 14 беше разкрита преди няколко дни и вече знаем, че най-новите смартфони на Apple ще дебютират на 7 септември тази година в 19:00 часа полско време. Цената на iPhone 14 може да ни постави на колене и да бъде с до 500 PLN по-висока, отколкото в случая на моделите от предишното поколение. Това така или иначе ще бъде леко наказание, като се има предвид фактът, че стойката за монитор на Appleнаскоро се увеличи с 1000 PLN, а колелата на Mac Pro със 700 PLN. В очакване на дебюта на iPhone 14 можем да се възхищаваме на калъфи за нови смартфони. И познай какво? Apple изигра брилянтно тази тема.

Прочетете също: Ето как изглежда iPhone 14. Има един нов цвят

Калъфът за iPhone 13 Pro пасва ли на iPhone 14 Pro?

Обратната съвместимост в света на потребителската електроника е страхотно нещо. Когато купувате нови устройства, често можете да спестите значителни пари за възможни съпътстващи разходи. Не е нужно да се търси далеч за примери. Дънните платки за процесори с цокъл AM4 позволяват да поддържат няколко поколения процесори AMD. Когато купувате нов процесор, не е нужно да харчите пари за дънната платка. Готино. Подобна беше ситуацията и със Samsung Galaxy Z Flip 4, който пасва идеално на кориците от „тройката“. И как изглежда в света на Apple?

Калъфът за iPhone 14 Pro не пасва на iPhone 13 Pro Калъфът за iPhone 13 Pro не пасва на iPhone 14 Pro. Продуцентът от Купертино направи малка промяна, като леко измести лещите, стърчащи от острова на камерата, вдясно. Позицията на физическите бутони отстрани на корпуса също е малко по-различна. В резултат на това опитът за докосване на калъфа на iPhone 14 Pro на iPhone 13 Pro завършва, както е показано от добре познатия автор на информация Ice universeв Twitter.

Много потребители на смартфони iPhone 13 Pro ще искат да заменят телефона си с последно поколение. Така че ще плати на производителя не само за устройството, но и за нов калъф. Това е наистина лесен начин за Apple да генерира повече приходи с пускането на пазара на ново устройство.

Ситуацията може да е същата за основните модели iPhone 13 и iPhone 14.

Потребителите няма да имат нищо против

Защо биха имали? В крайна сметка те свикнаха с "така е". Почти всеки ще рационализира разхода за нов калъф - "защото все още е малък", "защото ако смених телефона с друга марка, така или иначе бих си купил нов калъф". Apple се възползва от това, което води до ситуации като тези на снимките по-горе.

Наистина ли Apple трябваше да преработи iPhone 14 по такъв начин, че да не може да бъде оборудван с калъф "тринадесет"? Производителят със сигурност ще може да го обясни спретнато. Феновете също, убеден съм в това.

Популярна тема