Hama се фокусира върху улесняването на ежедневието. Новите продукти от IFA 2022 предизвикват интерес

Съдържание:

Hama се фокусира върху улесняването на ежедневието. Новите продукти от IFA 2022 предизвикват интерес
Hama се фокусира върху улесняването на ежедневието. Новите продукти от IFA 2022 предизвикват интерес
Anonim
Hama IFA 2022 18
Hama IFA 2022 18

Международният панаир

IFA 2022в Берлин е чудесна възможност за производителите на електроника да представят нови устройства и услуги. През първите два дни на панаира имах възможността да се свържа с много интересни джаджи, но особен интерес предизвикаха тези на щанда на немската марка Hama.

Hama от години се опитва да предостави продукти и решения, които просто правят ежедневието по-лесно. Представените новости определено се вписват в стратегията на марката

Умен дом и енергоснабдяване

Новите продукти със сигурност ще заинтересуват феновете на модерната, удобна битова електроника.

Както Maciej Kramer, ръководител на маркетинга, рекламата и PR на Hama в Полша, ни каза, компанията също така помни за изискванията на обикновените членове на домакинството, които искат да живеят като възможно най-удобно и намалете доколкото е възможно необходимостта от ръчно управление на всеки аксесоар.

Хората, които се интересуват от разширяване на своята интелигентна домашна екосистема, със сигурност ще се заинтересуват от модерния звънец с камера и батерияТой работи в собствената си Wi-Fi мрежа като стандарт, той може да се похвали със сензор за движение и ниво на водоустойчивост IP65, което означава, че устройството няма да се страхува дори от дъжд.

Hama IFA 2022 12
Hama IFA 2022 12

Звънец Hama с камера и батерия

Позволява двупосочна аудио комуникация и също така ви позволява да настроите няколко потребителски профила. Камерата предлага резолюция от 1280 x 1024 пиксела и се върти в диапазона от 130 градуса. Поддържа нощен режим и записите се съхраняват в облака или на microSD карта.

Друга интересна новост е WLAN разклонител с двустранен USB-C портИма бял цвят, има максимална мощност от 20 W и има четири USB гнезда тип C. Инсталирайте го лесно във вашата собствена WiFi мрежа, без допълнителен хъб. Благодарение на него наборът от устройства ще бъде в WLAN мрежата, което позволява на приложението удобно да управлява отделни устройства или всички едновременно. Можете да свържете таблет, телефон или друго устройство към USB порта.

Оставайки на темата за мощността, струва си да разгледаме по-отблизо продуктите в тази категория. На IFA 2022 беше представен разклонител с максимална мощност 65 W с цели четири гнезда и три USB порта в черен цвят

Hama IFA 2022 16
Hama IFA 2022 16

Разклонител с максимална мощност 65 W

Оборудван е с най-новите технологии Power Delivery и Qualcomm, осигуряващи най-бързото и безопасно захранване с избор на подходящ интензитет на тока. Лентата разполага с два двустранни USB-C порта и един USB-A. Това е особено удобно решение за потребители на смартфони, таблети или нетбуци.

Моят ентусиазъм беше предизвикан от новия, външен WLAN контактподдържа напрежение до 2300W / 10A. Подобно на други решения за интелигентен дом, устройството създава директна връзка с рутера в собствената си WiFi мрежа. С него можете да управлявате електрически устройства с помощта на приложение или гласов асистент. Изключването на светлината в градината или на терасата звучи наистина удобно.

Hama IFA 2022 19
Hama IFA 2022 19

Външният WLAN контакт поддържа напрежение до 2300W / 10A

Интересен факт е PD адаптер за зарежданеТова просто устройство може да разшири възможностите на традиционния електрически контакт с допълнителни USB-A и USB-C портове. Благодарение на това спестяваме място и можем едновременно да захранваме традиционни уреди, както и мобилни устройства и аксесоари.

Разбира се, предложението за интелигентен дом на Hama включва широка гама от продукти, като интелигентни контакти, крушки за камери за наблюдение и RGBW осветление.

Hama IFA 2022 13
Hama IFA 2022 13

Предложение за интелигентен дом от Hama

Германският производител също набляга повече на осветлението, което също е интелигентно. RGBW лампиизглеждат особено интересни, при които интензитетът или цветът на осветлението могат да се контролират от нивото на мобилното приложение.

Hama IFA 2022 11
Hama IFA 2022 11

Hama RGBW лампа

Bluetooth аудио и аксесоари

Нов Bluetooth 5.1 приемник с 3,5 мм жак е представен от гамата Bluetooth продукти. Допълнителни "функции" са поддръжка на режим "свободни ръце" в колата или предаване на музика.

Bluetooth 5.1 приемник с 3,5 мм жак
Bluetooth 5.1 приемник с 3,5 мм жак

Bluetooth 5.1 приемник с 3,5 мм жак

Неговите предимства включват функцията за заглушаване на частни разговори, бутон за усилване на басите, вградена батерия от 150 mAH и възможност за възпроизвеждане на музика с едно зареждане в продължение на 10 часа. Приемникът дължи здравата си конструкция на факта, че е изработен от метал и пластмаса.

Hama IFA 2022 14
Hama IFA 2022 14

Аудио продукти от офертата на Hama за IFA 2022

На щанда на Hama има Bluetooth Shine 2.0високоговорители с мощност 30 вата с функция Xtra-Bass. Благодарение на универсалното LED осветление можете не само да пуснете любимата си музика, но и да създадете настроение при правилната светлина. Устройството поддържа до 5 режима на светене (може ефективно да пулсира в ритъма на възпроизвежданата музика).

Hama IFA 2022 05
Hama IFA 2022 05

Bluetooth високоговорители Shine 2.0

Важно е, че високоговорителят е устойчив на пръски (IPX4), така че можете лесно да го вземете със себе си на къмпинг. Стабилната връзка е гарантирана от стандарта Bluetooth 5.0, а чрез свързване на два високоговорителя Shine 2.0 е много лесно да получите стерео ефект. На борда откриваме батерия от 2000 mAh, която осигурява до 12 часа непрекъсната работа.

По време на нашето посещение в Берлин имахме възможността да изпробваме HAMA Spirit Pureслушалки за поставяне в ушите, чиято форма и функции осигуряват истинска свобода на движение.

Hama IFA 2022 07
Hama IFA 2022 07

HAMA Spirit Pure

Компактните слушалки, налични в черно и бяло, поддържат Bluetooth 5.0 и IPX5 водоустойчивост и тези характеристики показват, че това е изключително универсален продукт.

Hama IFA 2022 06
Hama IFA 2022 06

HAMA Spirit Pure

Сензорните контроли позволяват директен достъп до гласов контрол със Siri и Google Assistants - не е необходим смартфон. Малкият калъф за зареждане ви позволява да зареждате слушалките четири пъти, което означава до 20 часа работа.

Аксесоари за мобилни устройства

Както Maciej Kramer, ръководител на маркетинга, рекламата и PR на Hama в Полша ни каза, аксесоарите за мобилни устройства представляват изключително важен сегмент от продукти за марката. В Берлин видяхме набор от полезни аксесоари, от индуктивни зарядни устройства до решения за уеб разработчици.

Hama IFA 2022 03
Hama IFA 2022 03

Стойка за смартфон на Hama под формата на запушалка за бутилка

Компанията набляга много на аксесоарите за зареждане на мобилни устройства. Тук имаме на разположение както безжични зарядни, така и захранващи адаптери.

Hama IFA 2022 21
Hama IFA 2022 21

Индукционно зарядно устройство Rappo

Съвременните смартфони и други джаджи от категорията на потребителската електроника изискват често зареждане, поради което е толкова важно този процес да се съкрати и опрости максимално. Hama представя много компактни GaN зарядни устройства с мощност до 65 W.

Hama IFA 2022 01
Hama IFA 2022 01

Hama GaN 65W зарядно

Важно е, че устройството поддържа популярните стандарти Power Delivery (PD) и Quick Charge 3.0 и може да захранва две устройства едновременно чрез USB тип C и USB тип A портове.

Говорейки за аксесоари, които използваме все повече и повече всеки ден, струва си да погледнете новия смарт часовник Fit Watch 4910.

В новия часовник производителят се фокусира върху спортните функции, но и върху елегантния дизайн. Цветовете показват, че устройството е посветено на жените, а офертата включва и много каишки, които ви позволяват да персонализирате външния вид на смарт часовника. Корпусът от розово злато е с рейтинг IP68.

Hama IFA 2022 17
Hama IFA 2022 17

Hama Fit Watch 4910

каишки за часовник Hama

Смарт часовникът Hama следи физическата активност, поддържа проследяване на 15 спорта и може също да показва известия на смартфона. Едно зареждане на батерията трябва да осигури до 6 дни работа.

Полезни аксесоари за телевизори

Със сигурност много от нашите Читатели са имали контакт с телевизионни скоби на Hama. В този сегмент немският производител също има нови, интересни решения, включително стойки за телевизор.

Стойка за телевизор Hama

Първата стойка има VESA винтово разстояние до 600 x 400 и е предназначена за телевизори с размер на екрана от 37 до 75 инча и се отличава със сгъваеми рамене за телевизор.

Вторият отговаря на стандарта VESA 400 x 400, предназначен е за телевизори с размер на екрана от 32 до 65 инча, също така ви позволява да завъртите хоризонтално на 70 градуса. Всеки от тях ви позволява да промените регулирането на височината, интелигентно управление на кабелите и има неплъзгащи се гумени подложки на краката.

2022-09-03 170508
2022-09-03 170508

Стойка за телевизор Hama в стандарт VESA 400 x 400

Hama също не забравя за ергономията на работа. Офертата вече включва ергономична опора, която представлява стойка за лаптоп, таблет или телефон. Както подчертава производителят, това е същността на удобната работа и игра с преносим компютър, таблет или смартфон.

2022-09-03 171218
2022-09-03 171218

Приема формата на два малки плота за маса - горният за целевото устройство, долният за клавиатурата и мишката. И двете са свързани помежду си с газова пружина, позволяваща регулиране на височината в диапазона 11-50 см. Стойката издържа до 15 кг, има и силиконови подложки против плъзгане. Тук можем да разчитаме на петгодишна гаранция от производителя.

Аксесоари, които наистина правят живота по-лесен

Това, разбира се, е преглед само на малка част от новите продукти от портфолиото на марката Hama. Повече можете да видите от 2 до 6 септември в зала 4.2 (щанд 101) на международния панаир IFA в Берлин. На щанда бяха подготвени множество атракции, шоупрограми и тематични зони, както и нова концепция на марката

Hama IFA 2022 08
Hama IFA 2022 08

По време на посещението на тазгодишния панаир в Берлин имах възможността да видя отблизо много джаджи и модерни продукти. Щандът на Hama представя аксесоари, които са наистина полезни и улесняват живота. Компанията непрекъснато развива своето портфолио и най-важното е, че предлаганите продукти са на достъпни цени. Скоро на нашия уебсайт ще можете да прочетете ревюта на много нови продукти от Hama.

Популярна тема