Meta започва сътрудничество с Qualcomm. Какво ще излезе от това?

Съдържание:

Meta започва сътрудничество с Qualcomm. Какво ще излезе от това?
Meta започва сътрудничество с Qualcomm. Какво ще излезе от това?
Anonim
завършек
завършек

Дългосрочно партньорство.

Qualcomm подписа многогодишно споразумение за партньорство с Meta, съгласно което се задължава да създаде системи Qualcomm Snapdragon XR за други продукти на Meta от серията Questи други предстоящи устройства.

Няма нищо необичайно в това, но описаното партньорство показва, че Марк Зукърбърг ще се фокусира силно върху виртуалната и разширената реалност.

Meta започва "сериозно" развитието на VR сегмента

Договорът, подписан от Meta с Qualcomm, започва нова глава в историята на компанията, която ще се фокусира върху нищо друго освен виртуална реалност и метавселена. Американците ще осигурят на Марк Зукърбърг правилно конструирани и конфигурирани системи, които ще захранват предстоящите слушалки и други прототипи, които в момента се разработват в лабораторията на Facebook.

Meta има силна конкуренция. На сцената гиганти като Google, Apple и Amazon също се борят за своето парче торта в света на VR. Още през април тази година можехме да чуем за първи път, че представители на Meta всъщност търсят потенциални договори, свързани с производството на персонализирани полупроводници.

metaqualcomm2
metaqualcomm2

Хората, отговорни за развитието на тези проекти, не разкриват повече подробности за тях и последователно отказват да говорят с медиите. Има обаче и други признаци, че Meta иска да увеличи амбициите си към света на разширената и виртуална реалност. В допълнение към чиповете, компанията ще работи и върху усъвършенстван софтуер, който ще премине към следващото поколение очила.

„Идеята е да направим каквото е необходимо, за да създадем възможно най-доброто преживяване в метавселената“, казва Марк Зукърбърг.

Ще успее ли? Ще почакаме и ще видим. Представената от Meta визия за добавената реалност е много амбициозна и специфична. Някои експерти обаче посочват, че в момента Марк Зукърбърг залага всичко на една карта.

Нека Зък не "пропусне" с очакванията си.

Популярна тема