Instagram премахна официалния профил на PornHub

Съдържание:

Instagram премахна официалния профил на PornHub
Instagram премахна официалния профил на PornHub
Anonim
Ели Айлиш pornhub instagram
Ели Айлиш pornhub instagram

Причината е неизвестна.

Проблемите PornHub се завръщат, този път в сферата на присъствието на марката в социалните мрежи. Официалният акаунт на един от най-популярните сайтове за видео за възрастни в света беше изтрит внезапно и без никакво предупреждение. Първият уебсайт беше докладван от Variety, чиито журналисти отбелязаха, че към момента на изтриването профилът е бил гледан от цели 13, 1 милиона интернет потребители PornHub публикува в Instagram общо над6200 публикации

Акаунтът на PornHub в Instagram е изтрит

Официалният профил на PornHub в Instagram през цялата си дейност публикува само съдържание, предназначено за всеки получател, известно още като SFW, т.е. безопасно за работа. Там бяха популяризирани интересно съдържание, актьори и актриси.

Вижте също: Главен изпълнителен директор и главен оперативен директор на Pornhub подадоха оставка. Скандалът с малолетни на заден план

Все още не е известно защо Мета, собственикът на Instagram, изтри акаунта в PornHub. Екранни снимки, публикувани в Twitter от Laila Mickelwait, известната анти-онлайн активистка на PornHub и човек зад кампанията TraffickingHub, предполагат, че акаунтът е бил изтрит за „нарушаване на насоките на общността.“

В изявление, публикувано в Twitter, Микелуейт каза, че Instagram и Meta са взели "правилното решение, като прекъснаха съществуващите си връзки с Pornhub"и че е време за други големи технологии компании като Google, Amazon и Microsoft „последваха примера“.

Twitter акаунтът на Pornhub (3,4 милиона последователи) все още е активен, както и официалният канал на PornHub в YouTube (882 000 абонати). И двата канала публикуват безопасно за работа съдържание.

Журналисти от The Verge се свързаха с Meta за потвърждение и подробности, но все още не са получили отговор.

монитор на pornhub
монитор на pornhub

Проблемите на PornHub не свършват

През декември 2020 г. Pornhub премахна повечето от 13,5 милиона видеоклипа (приблизително 8,8 милиона) в резултат на текст, публикуван на 4 декември 2020 г. в New York Times. Никълъс Кристоф описва в него историите на жени (включително непълнолетни), с участието на които са публикувани филми на сайта без тяхното съгласие.

През юни 2021 г. срещу Pornhub беше заведен групов иск, в който PornHub съди жени, представлявани от адвокат Майкъл Боу. Ставаше дума за споделяне на видеоклипове с непълнолетни жени, жертви на сексуално насилие и възрастни, които отказаха да публикуват своите кадри.

CEO PornHub (CEO) Feras Antoon и COO (COO) David Tasilloсе оттеглиха от позициите си през юни 2022 г.

Популярна тема