Apple постигна невъзможното. Той счупи впечатляващ рекорд в САЩ

Съдържание:

Apple постигна невъзможното. Той счупи впечатляващ рекорд в САЩ
Apple постигна невъзможното. Той счупи впечатляващ рекорд в САЩ
Anonim
Apple iphone
Apple iphone

Грандиозно постижение.

Докато в Полша смартфоните на Apple все още се свързват с лукс и първокласен продукт, в Съединените щати те бавно се превръщат в синоним на най-обикновен телефон. Инструменти. Предмет, който не е много по-различен от бормашина, хилка за тенис на маса или хляб. Това е отлично илюстрирано от последните данни, представени от Counterpoint Research. За първи път в историята Apple успя да спечели над 50 процента от пазара на смартфони в САЩ.

Apple доминира американския пазар на смартфони

През второто тримесечие на 2022 г. Apple успя да спечели над 50% дял от пазара на смартфони в Съединените щати за първи път. Между другото, производителят се похвали, че е най-добрата марка в света, когато става въпрос за сегмента на ултра-премиум устройства (над 1000 долара) с дял от цели 78 процента. Делът на премиум сегмента (смартфони над $400) този дял е 57 процента.

Прочетете също: Apple изпрати поканите. Разкрита дата на пускане на iPhone 14

Чрез измерване на общия дял на iPhone на пазара в САЩ, Counterpoint Research разгледа не само текущите продажби на устройства, но и общия брой активни смартфони. Financial Times съобщава, че iPhone е изпреварил 150 модела смартфони с Android. Samsung беше на второто стъпало на подиума, а на третото … Lenovo.

iphone 14 pro
iphone 14 pro

Предполагаема поява на новия iPhone 14 Pro.

Анализаторът на CSS Insight Бен Уудс правилно подчерта, че въпреки че медиите се вълнуват главно от тримесечните доставки, Apple бавно печели все по-голям пазарен дял при активни смартфони всяко тримесечие. Това е по проста причина: iPhone се купуват от втора, трета, четвърта ръка.

Това състояние на нещата позволява на Apple да извлича огромни пари от продажбата на приложения и услуги. Въпреки че общият марж на Apple е около 37-38 процента, изчислено е, че маржовете на услугата надхвърлят 70 процента.

Защо Apple дължи успеха си?

Свиквате ли с iOS? Определено. Цял куп добре работещи услуги, някои от които все още липсват в Полша? Със сигурност. В допълнение, добре работеща система, хубави камери … Точно така, а какво ви харесва в iPhone? Защо мислите, че Apple е толкова успешна в САЩ? Чувствайте се свободни да обсъдите в коментарите.

Популярна тема