IFA 2022: нови продукти от FRITZ! съсредоточете се върху енергоспестяването и ефективната свързаност

Съдържание:

IFA 2022: нови продукти от FRITZ! съсредоточете се върху енергоспестяването и ефективната свързаност
IFA 2022: нови продукти от FRITZ! съсредоточете се върху енергоспестяването и ефективната свързаност
Anonim
AVM IFA 2022 01
AVM IFA 2022 01

На наскоро приключилия търговски панаир IFA 2022 в Берлин (2-6 септември) AVM показа нов FRITZ! за Wi-Fi с активиран Mesh, Smart Home и новата слушалка FRITZ! Fon.

По време на нашето посещение в Берлин имахме възможността да видим търговски панаири, фокусирани върху оптичните връзки и новите функционалности на операционната система FRITZ! OS 7.50.

AVM предлага пълно портфолио от продукти FRITZ! Box за оптични влакна, DSL, кабелни и мобилни 5G / LTE мрежи, без да забравяме за усилвателите на сигнала FRITZ Повторител с Mesh поддръжка и адаптери Powerline Бяха показани и многофункционални продукти за интелигентен дом за управление на централно отопление, електрически уреди и потребление на енергия, както и осветление.

Високоефективен FRITZ! Box Fiber у дома

За използване в оптични мрежи AVM предлага два модела, съвместими с всички видове връзки - FRITZ!Box 5530 Fiber и 5590 Fiber. По време на демонстрацията на живо специалистите от AVM показаха, че е наистина лесно да свържете FRITZ! Box Fiber у дома.

AVM IFA 2022 02
AVM IFA 2022 02

FRITZ! Box 5530 Fiber

Според производителя рутерът FRITZ! Box Fiber спестява до 40% разходи за енергия в сравнение с комплекта, състоящ се от рутер и допълнителен външен оптичен модем. Това е изключително важно в ерата на растящите цени на енергията.

Нов FRITZ! Fon X6 за телефония и функции за интелигентен дом

Новият DECT FRITZ! Fon X6 с голям 2,4-инчов екран в черен или бял корпус беше представен на AVM. На нашия пазар стационарните телефони не са толкова популярни, но си струва да припомним, че AVM е немска компания и на този пазар потребителите все още предпочитат този тип домашни решения.

FRITZ! Fon X6 за телефония и Smart Home функции
FRITZ! Fon X6 за телефония и Smart Home функции

FRITZ! Fon X6 за телефония и функции за интелигентен дом

Търговският панаир също така представи термостати- новият FRITZ! DECT 302 и популярният FRITZ! DECT 301. Устройствата спомагат за ефективното отопление на къщи и апартаменти и същевременно спестяване на време от разходи за енергия. Устройствата, когато са интегрирани с FRITZ! Box, автоматично и прецизно регулират стайната температура според индивидуалните предпочитания на обитателите.

2022-09-09 142049
2022-09-09 142049

FRITZ! DECT 302

Новият FRITZ! DECT 302 позволява по-прецизно взаимодействие със сензорите за прозорци и врати, благодарение на по-кратките си времена за реакция. Благодарение на новата концепция за управление на енергията, която включва използването на нов процесор, животът на батерията е удължен до такава степен, че е възможно термостатът да работи непрекъснато в продължение на няколко отоплителни сезона.

Новини в областта на Mesh Wi-Fi

FRITZ! Repeater 3000 AX, новият Wi-Fi повторител с интелигентни мрежови функции чрез три независими радио интерфейса, също беше показан на панаира. Устройството достига скорост от 4200 Mbit/s и осигурява стабилен трансфер във всяко кътче на домашната мрежа.

AVM IFA 2022 03
AVM IFA 2022 03

FRITZ! OS 7.50 - почти 100 функции и подобрения

Струва си да припомним, че скоро ще има кумулативна актуализация на системния софтуер FRITZ!OS 7.50, които ще донесат на потребителите на FRITZ! почти 100 нови функции и подобрения. По отношение на Smart Home, новият екран за рутинни процедури и сцени позволява конфигуриране на сценарии на условия „ако… тогава…“, което прави възможно създаването на още по-комфортна атмосфера на живот с по-големи икономии на енергия. Актуализацията също така улеснява конфигурирането на VPN връзки, повишава производителността на механизмите на Wi-Fi Mesh и FRITZ! Fon започва да говори с човешки глас благодарение на функцията за съобщаване на входящи повиквания.

AVM IFA 2022 05
AVM IFA 2022 05

FRITZ! OS 7.50 ще бъде достъпна безплатно за първата част от продуктите само след няколко седмици.

Популярна тема