IPhone 14 Pro официално. Променен отстъп и добавен винаги включен дисплей

Съдържание:

IPhone 14 Pro официално. Променен отстъп и добавен винаги включен дисплей
IPhone 14 Pro официално. Променен отстъп и добавен винаги включен дисплей
Anonim
iPhone 14 Pro и Pro Max
iPhone 14 Pro и Pro Max

Септемврийското събитие на Apple е зад нас. В допълнение към новите iPhone, AirPods Pro 2 слушалки с подобрен режим на активно намаляване на шума и часовникът Apple Watch Ultraофициално предназначени за спортове за издръжливост бяха показано. Флагманските смартфони разбира се са най-популярни сред феновете на марката. Така че нека да проверим какво е новото в iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Apple днес показа цели 4 смартфона: iPhone 14 и iPhone 14 Plus, както и iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max - съответно в размери 6,1 инча и 6,7 инча. В тази публикация ще се съсредоточим върху възможностите на серията Pro. Цена? Както винаги с Apple, това е смъртоносно. За да закупите нов iPhone 14 Pro, трябва да похарчите минимум 6499 PLN.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max - какво ново?

Най-голямата промяна от визуална страна е опресняването на вдлъбнатината на екрана. Те са отделени от горната рамка и според Apple "Dynamic Island" е иновативна комбинация от хардуер и софтуер. Производителят използва прореза на камерите за предаване на известия и трябва да се признае, че използваните анимации изглеждат наистина страхотно. Странно е, че никой производител на смартфони с Android не го е измислил досега. Можете да видите как работи Dynamic Island във видеото по-долу.

Introducing iPhone 14 Pro | Apple

Introducing iPhone 14 Pro | Apple
Introducing iPhone 14 Pro | Apple

Друга нова функция, налична само в Pro версията, е "винаги включен дисплей". Apple може да добави тази функция към други модели с OLED екран, но предпочита да я запази изключително за най-скъпите модели, докато много смартфони с Android на цени от 1000 PLN предлагат подобни решения. Как аргументират това? И в двата модела дисплеят Super Retina XDR с технология ProMotion поддържа честота на опресняване от 1 Hz и набор от енергоспестяващи функции.

2022-09-07 214317
2022-09-07 214317

режим "винаги включен дисплей" на iPhone 14 Pro

Конструкцията на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max използва неръждаема стомана от хирургически клас и текстурирано матово стъкло, с покритие в четири атрактивни цвята, от които да избирате. И двата модела имат Super Retina XDR дисплей с ProMotion технология, с размер 6.1'' или 6.7''. Според Apple, благодарение на новата честота на опресняване от 1 Hz и редица енергоспестяващи решения, за първи път в iPhone това е неумиращ дисплей. Дисплеят постига същата HDR пикова яркост като Pro Display XDR и в същото време най-високата пикова яркост при външно осветление: до 2000 нита, което е два пъти повече от iPhone 13 Pro.

Нова система от камери на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro е оборудван със системата за обработка Photonic Engine, която според Apple чрез дълбока интеграция на хардуер и софтуер подобрява качеството на снимките, направени с всяка камера при средна и слаба светлина: до 2 пъти за основната камера, дори 3 До 2x за ултраширокоъгълна камера, до 2x за телефото камера и до 2x за камера TrueDepth.

Photonic Engine постига подобрения на качеството чрез прилагане на изчисления на Deep Fusion преди обработката на изображението, което ви позволява да получавате снимки с изключителни детайли, да подчертавате фини текстури, да подобрявате цветовете и да запазвате повече информация в снимката. - четем в официалното съобщение.

Семейството Pro получи нова 48MP основна камера с четирипикселова сензорна технология, която се настройва към заснеманата снимка. Тази камера също използва второ поколение на OIS системата с автоматична стабилизация на матрицата. За повечето снимки сензорът с четири пиксела комбинира групи от четири пиксела в пикселен еквивалент от 2,44 µm, за да постигне по-добро качество на изображението при слаба светлина и да запази размера на изображението на практичните 12MP.

Сензорът с четири пиксела също позволява използването на 2x телефото обектив, който използва централната 12-мегапикселова матрица за заснемане, без цифрово увеличение, на снимки с пълна разделителна способност или 4K видео.

Допълнителни усъвършенствания и характеристики на професионалната камера включват:

 • Нова 12MP ултраширокоъгълна камера с 1,4 µm пиксели за по-резки, по-подробни снимки и подобряване на съществуващите. Подобрена телефото камера, която предлага 3x оптично увеличение.
 • Нова предна камера TrueDepth с бленда ƒ / 1, 9 за по-добри снимки и видеоклипове при слаба светлина. Тази камера беше оборудвана с автофокус за първи път.
 • Нова адаптивна светкавица True Tone, която е напълно преработена и се състои от набор от девет светодиода, които се включват според избраното фокусно разстояние.
 • Функции, които използват усъвършенствана изчислителна фотография, като нощен режим, Smart HDR 4, портретен режим с портретно осветление, портретни снимки в нощен режим, фото стилове за персонализиране на вашите снимки и Apple ProRAW формат.
 • Нов режим на действие, който осигурява отлична плавност на видеото въпреки силното трептене, движение и вибрации.
 • Режимът на филм вече е наличен в 4K резолюция при 30 кадъра в секунда и 4K при 24 кадъра в секунда.
 • Технологии за обработка на видео, включително ProRes3 и HDR с Dolby Vision на всеки етап от обработката.

A16 Bionic: най-бързият чип на Apple

Според Apple, новият 6-ядрен процесор, с две производителни ядра и четири енергоспестяващи ядра, е с 40 процента по-бърз от конкуренцията. A16 Bionic има по-бърз 5-ядрен графичен процесор с 50 процента по-голяма честотна лента на паметта, което трябва да работи за игри и приложения с интензивна графика. Чипът разполага и с нова 16-ядрена система Neural Engine, способна да извършва близо 17 трилиона операции в секунда.

Откриване на инциденти и спешни SOS

Интересното е, че цялото семейство iPhone 14 въвежда революционни функции за сигурност, които могат да помогнат на потребителите в критични ситуации.

Нов двуядрен акселерометър, способен да измерва ускорения до 256 g, и нов жироскоп с висок динамичен обхват бяха използвани за функцията за откриване на инциденти. IPhone вече може да открие сериозна автомобилна катастрофа и автоматично да се свърже със службите за спешна помощ, когато лицето в риск е в безсъзнание или не може да достигне до iPhone. Функцията също така използва компоненти, които вече присъстват в предишни модели, като барометър, който вече може да открива промени в налягането в кабината, GPS като допълнителен източник на информация за промяна на скоростта и микрофон, способен да разпознава силни шумове, типични за голям автомобилен сблъсък.

Най-високата точност на откриване се осигурява от усъвършенствани алгоритми за анализ на трафика, разработени от Apple, обучени на данни от милиони часове реално шофиране и записи на пътни произшествия. Ако лицето в риск също има Apple Watch, Accident Detection автоматично използва възможностите на двете устройства, за да извика незабавно помощ. Ако бъде открит сериозен сблъсък, интерфейсът за спешна помощ ще се появи на дисплея на Apple Watch, тъй като има вероятност часовникът да бъде по-близо до лицето, изложено на риск. Самата връзка обаче се осъществява от iPhone, стига да е в обхват, който позволява най-добро качество на комуникация.

2022-09-07 213344
2022-09-07 213344

iPhone: Откриване на инциденти и спешни SOS

Устройствата от семейството на iPhone 14 също въвеждат функцията Emergency SOS чрез сателит, която използва специални компоненти, тясно интегрирани със софтуера, за да се свърже директно със сателита чрез антени и да позволи комуникация със службите за спешна помощ на места извън покритието на клетъчната мрежа или Wi-Fi -Fi.

Introducing Emergency SOS via satellite | Apple

Introducing Emergency SOS via satellite | Apple
Introducing Emergency SOS via satellite | Apple

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max - цени и наличност

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max ще се предлагат в Deep Purple, Silver, Gold и Space Black с капацитет 128GB, 256GB, 512GB и 1TB.

Полски цени на iPhone 14 Pro:

 • iPhone 14 Pro 128 GB - 6 499,00 PLN
 • iPhone 14 Pro 256 GB - 7 199,00 PLN
 • iPhone 14 Pro 512 GB - 9 499,00 PLN
 • iPhone 14 Pro 1 TB - 9 799,00 PLN

Полски цени на iPhone 14 Pro Max:

 • iPhone 14 Pro Max 128 GB - 7 199,00 PLN
 • iPhone 14 Pro Max 256 GB - 7 899,00 PLN
 • iPhone 14 Pro Max 512 GB - 9 199,00 PLN
 • iPhone 14 Pro Max 1 TB - 10 499,00 PLN

Предварителните поръчки ще започнат в петък, 9 септември, с редовни продажби на 16 септември. Все още няма зарядно в комплекта, само USB-C към Lightning кабел.

Популярна тема