Instagram с функция за повторно публикуване. Някой копира от Twitter

Съдържание:

Instagram с функция за повторно публикуване. Някой копира от Twitter
Instagram с функция за повторно публикуване. Някой копира от Twitter
Anonim
функция за повторно публикуване в instagram
функция за повторно публикуване в instagram

Meta обича да заема функции от други платформи.

Instagram вероятно скоро ще стане по-богат с възможността за повторно публикуване на публикации и роли на други потребители. Тази функция беше спомената за първи път от известен консултант в социалните медии. Не след дълго тестовете за опции бяха потвърдени от Meta. Това обаче не означава, че потребителите могат да използват предстоящия инструмент - ще трябва да изчакате малко повече за това.

Instagram ще въведе опция, добре позната от други платформи

Добре - хапя в заглавието, така че и аз ще бъда тук. Meta е доста добър в "заемането" на функции от други сайтове. Тук говорим за формата Stories или Reelsв Instagram, както и за промяната на начина, по който съдържанието се показва във Facebook. Изглежда, че скоро компанията ще реши да копира друго решение - този път много добре познато на потребителите на Twitter

Мат Навара, популярен консултант в социалните медии, публикува екранна снимка на новия раздел "Повторни публикации" в мобилното приложение InstagramПовечето вероятно Сценарият е, че ако приемем, че разделът става дом за цялото „препратено“съдържание – редовни публикации, както и ролки. Добре, но какво всъщност е „препостване“? Хората, които имат контакт с Twitter, трябва да знаят това.

Опцията „retweet“не е нищо повече от показване на публикации на други хора в нашия профил – разбира се с подходящо указание, че тези публикации не идват от нас. Този тип съдържание се появява в борда на хората, които ни следват. Предполага се, че работи на същия принцип в Instagram, където щракването върху бутона „Repost“(или на полски „Forward“) ще направи достъпно съдържанието, първоначално вмъкнато от някой друг. Потребителите ще ги виждат както в специална секция на профила, така и при превъртане през емисията.

Разбира се, не че Мета беше първата, която излезе с толкова щедра идея като заемане на функцията. По-рано това беше направено от TikTok, където беше решен по доста интересен начин. Ако препратим видеоклип, той не се показва в нашия профил - просто има шанс да се покаже на нашите приятели, докато разглеждаме секцията "За теб". Интересното е, че когато споделяте, можете да добавите и кратък коментар - той ще бъде показан и на други потребители.

Когато става въпрос за прилагане на опцията за повторно публикуване в Instagram, такова решение има две страни на монетата От една страна, това може да бъде чудесно допълнение към развитието на социалните функции на уебсайта, да ангажира клиенти и също така да помогне в развитието на по-малко известни влиятелни лица. Въпреки това ще видим спам в още по-голям мащаб и Instagram ще бъде наводнен с безсмислено съдържание … с което се опита да се бори не толкова отдавна.

Наскоро дори Марк Зукърбърг заяви, че потребителите не могат да използват социални медии и трябва да се съсредоточат върху установяването на взаимоотношения. Изглежда отново ще стане по-трудно. Времето обаче ще покаже - засега не е известно кога ще видим публичното прилагане на гореописаната новост.

Популярна тема