OnePlus ще дебютира тази година с чипа Snapdragon 8 Gen 2

Съдържание:

OnePlus ще дебютира тази година с чипа Snapdragon 8 Gen 2
OnePlus ще дебютира тази година с чипа Snapdragon 8 Gen 2
Anonim
OnePlus
OnePlus

OnePlus 11 Pro 5G идва.

Тази година OnePlus представи няколко отлични смартфона, оборудвани със системата от серия Snapdragon 8. Първият от тях беше OnePlus 10 Pro 5G, представен през януари 2022 г. в Китай, оборудван със системата Snapdragon 8 Gen 1. Според най-новата информация, предоставена от достоверен информатор чрез TechGoing, следващият водещ телефон от OnePlus ще дебютира в края на 2022 г. и ще бъде оборудван с чипсет Snapdragon 8 Gen 2.

Няколко думи за Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 с кодово име SM8550 се очаква да дебютира през ноември тази година. Говори се, че този чип (както и неговият предшественик) ще продължи да се произвежда чрез 4nm литографски процес, разработен от TSMC. И въпреки че трябва да бъде оборудван с 8-ядрен процесор, обаче, по отношение на Snapdragon 8 Gen 1 и Snapdragon 8+ Gen 1, ядрата трябва да бъдат в различна конфигурация 1 + 2 + 2 + 3 вместо 1 + 3 + 4.

Предполагаемата спецификация на чипа SoC Snapdragon 8 Gen 2 предполага, че той ще се състои от едно ядро ARM Cortex-X3, две ядра ARM Cortex-A270, две ядра ARM Cortex-A710 и три ядра ARM Cortex-A510. Твърди се, че SoC съдържа също Adreno 740 графика и Snapdragon X70 5G модем. Според скорошен доклад, SD8G2 ще предложи 10 процента подобрение на производителността спрямо предишното поколение.

oneplus
oneplus

Ето какво знаем за OnePlus 11 Pro 5G

Според информатора, компанията ще се фокусира върху неща като производителност и дизайн в най-новия флагмански смартфон, който ще дебютира като наследник на OnePlus 10 Pro 5G Не може да се отрече, че OnePlus ще вдигне високо летвата, защото представеният в началото на тази година флагман без съмнение е много хубаво устройство. Въпреки това на пазара се появиха много по-добре изглеждащи модели, дори и в офертата на марката

Като се има предвид, че може да е Pro модел, той може да бъде оборудван с по-добри камери с Hasselblad оптимизация и плъзгач за бързо превключване на звукови профили. Предполагаемият OnePlus 11 Pro 5G обаче няма да е първото устройство със Snapdragon 8 Gen 2, което ще излезе на пазара. Има слухове, че Xiaomi може да представи Xiaomi 13 и 13 Pro с SD8G2 на борда през ноември.

Популярна тема