Задължителни държавни приложения на всеки смартфон? Спорна идея на МВР и администрацията

Съдържание:

Задължителни държавни приложения на всеки смартфон? Спорна идея на МВР и администрацията
Задължителни държавни приложения на всеки смартфон? Спорна идея на МВР и администрацията
Anonim
RSO приложение
RSO приложение

Министерството на вътрешните работи и администрацията работи по законопроект за защита на гражданите. Както отбелязват редакторите на "Dziennik Gazeta Prawna", новите разпоредби може да съдържат много противоречиви разпоредби, свързани със смартфоните. Правителството иска поляците задължително да инсталират две приложения на своите устройства.

Две задължителни държавни молби?

Проектът за изменение и допълнение на закона за защита на цивилните, който се появи на уебсайта на Центъра за правителствено законодателство, включва, наред с други начини за сигнализиране и предупреждение на гражданите. И тук има записи, които могат да предизвикат спорове. Проектът гласи, че оторизираните продавачи на смартфони ще трябва (ако е технически възможно) да инсталират предварително мобилни приложения RSO

В Регионалната система за предупреждение (RSO) има различни видове съобщения, включително метеорологични и хидрологични предупреждения и карта, представяща състоянието на водата на най-важните измервателни уреди на полските реки. Системата генерира и други предупреждения, отнасящи се до местни заплахи, например пътни инциденти

Както четем в правителствените уебсайтове, RSO покрива цялата територия на Полша. Системата включва: мобилно приложение RSO, цифрови наземни мултиплексни програми MUX-3 и уебсайтове на воеводски служби.

Струва си да се отбележи, че приложението RSO- Регионална система за предупреждение за Android не е много популярно, досега е изтеглено над 100 000 пъти.

Jak korzystać z nowej wersji aplikacji RSO

Jak korzystać z nowej wersji aplikacji RSO
Jak korzystać z nowej wersji aplikacji RSO

Второто приложение, издадено от MSWiA, което може да е задължително за смартфони, е Alarm112(изтеглено повече от 10 000 пъти от Google Play Магазин). Приложението е последно актуализирано през декември 2020 г.

Принудата ще има обратен ефект?

Идеята за предварително инсталиране на държавни приложения на нови смартфони вече е противоречива. От друга страна, потребителите вече са свикнали с него, защото много безскрупулни производители инсталират много често безполезни приложения.

Плановете на МВР и администрацията може да са контрапродуктивни - потребителите ще се дразнят от наличието на допълнителни приложения и няма да ги използват. И двете приложения използват местоположение, така че естествено има проблеми с поверителността.

Проектът също така предполага, че Министерството на вътрешните работи и администрацията ще поеме надзора на Националната система за предупреждение и предупреждение. Министерството ще управлява Регионалната система за предупреждение (RSO) и допълнително ще получи правото да информира обществеността за заплахи чрез SMS предупреждение като част от предупреждението RCB.

Популярна тема