Приложението mBank ще спре да работи на тези смартфони

Съдържание:

Приложението mBank ще спре да работи на тези смартфони
Приложението mBank ще спре да работи на тези смартфони
Anonim
mbank мобилно приложение
mbank мобилно приложение

Подгответе се за промени.

През последните дни имах два интересни разговора относно честотата, с която разменяме смартфони. Моите събеседници заявиха, че използват телефоните си съответно от три и четири години и не изпитват ни най-малка нужда да ги сменят. Нищо чудно, тъй като устройствата им все още работят доста гладко, камерите им правят задоволителни снимки, а батериите все още не стават за боклука. Все по-често се оказва, че желанието за закупуване на нов смартфон е продиктувано от остарял софтуер, който вече не се поддържа от създателите на ключови приложения, използвани ежедневно. Някои клиенти на mBank може скоро да се окажат в такава ситуация.

mBank прекратява поддръжката за стари смартфони

Представители на mBank обявиха, че потребителите на стари смартфони с Android вече няма да могат да използват онлайн банкиране. На 20 септември 2022 г. опцията за свързване на мобилното приложение mBankна смартфони и таблети с Android 6.0 или по-стара версия ще бъде деактивирана. Това означава, че за да добавите ново мобилно устройство към онлайн банкирането, ще ви трябва хардуер с Android 7.0 или по-нова версия.

"Имате ли телефон с Android софтуер под версия 7.? Тази информация може да е важна за вас. От 20 септември тази година, ако искате да използвате най-новата версия на приложението на mBank, трябва да актуализирате софтуера на вашия смартфон до версия 7.0 (версия на приложението 3.38 включително). Правим го в името на безопасността на вашите пари " - четем в съобщението.

2020-05-07 114642
2020-05-07 114642

Така стоят нещата. Премиерата на Android 6.0 Marshmallow беше на 5 октомври 2015 г. Седем години минаха от нея! Устройствата с такава стара версия на операционната система вече не получават необходимите пачове за сигурност, които са изключително важни от гледна точка на сигурността. Освен това е трудно да се очаква mBank да губи средства за адаптиране на мобилното приложение към вече архаичната версия на операционната система.

Прочетете също: Google I / O 2022: нови пиксели, Android 13 и други новини

Забележка: важно. Собствениците на смартфони с Android 6.0 все още ще могат да влизат в мобилното приложение. Тази опция няма да бъде деактивирана до януари 2023 г. Така че, ако използвате старо устройство, имате достатъчно време да го смените. За съжаление инсталирането на някой от персонализираните ROM може да се провали поради сигурността на приложението.

Популярна тема