Полша е на върха! iPhone 13 е по-евтин почти навсякъде. Пътува в Турция и Полша

Съдържание:

Полша е на върха! iPhone 13 е по-евтин почти навсякъде. Пътува в Турция и Полша
Полша е на върха! iPhone 13 е по-евтин почти навсякъде. Пътува в Турция и Полша
Anonim
iphone 13 цена
iphone 13 цена

Ами…

Нови смартфони Apple iPhone 14 са официално представениНе се съмнявам, че най-големи емоции предизвикват техните цени. Козметичните промени в сравнение с моделите от предишното поколение са нищожни в сравнение с цената на новия iPhone 14. Нека ви кажа: базовият вариант на iPhone 14 128 GB струва 5199 PLN, което звучи като шега. Не iPhones са поскъпнали. Злотата е отслабнала, което Аня обяснява в записа си. Разчитате ли да закупите iPhone 13 на добра цена? В никакъв случай. Докато цената на iPhone 13 падна почти навсякъде по света, в Полша тя… се увеличи.

Прочетете също: iPhone 14 скъпи? Хайде

Цената на iPhone 13 рязко се покачи

Пишат за нас! За съжаление, не в контекста, в който бихме искали да бъде. Журналистите от сайта GSM Arena решиха да проверят как са се променили цените на смартфоните iPhone 13 mini и iPhone 13 след премиерата на iPhone 14. Единствената страна в класацията, където цените са се увеличили, е … Полша. Проверих и поради гигантската инфлация тези устройства все още бяха по-скъпи в Турция. Там цената спрямо премиерата, изразена в турски лири, е нараснала три пъти (!)

Най-евтиният iPhone 13 mini струва 3599 PLN в Полша. След премиерата iPhone 14 се повиши до 3999 PLN! Цената на iPhone 13 не изглежда по-добра, от 4199 PLN на 4499 PLN. Това можеше да се очаква, като се има предвид, че по време на пускането на iPhone цената от 13 долара беше около 3,80 PLN, а сега струва приблизително.4,70 злоти

iphone 14 цена
iphone 14 цена

Важно е, че цените не са се променили в еврозоната в страни като Германия, Франция и Италия. Като се има предвид нарастващата инфлация и по-високата цена на новото поколение устройства, липсата на промяна в цената на предшествениците може да се разглежда като нещо благоприятно, особено в контекста на козметичните промени в iPhone 14. Цените са паднав Съединените щати (от 699 на $ 599 за iPhone 13 mini), Канада, Австралия, Индия, Малайзия, Тайланд и Китай.

iPhone 13 срещу iPhone 14

iPhone 14 струва 5199 PLN, което е със 700 PLN по-скъпо от iPhone 13. Струва ли си да плащате допълнително за модел от по-ново поколение? Трудно да се каже. Разбира се, при разлика от 1000 злоти е почти безсмислено. Между другото, премиерната цена на iPhone в Полша се повиши с цели 24 процента, което извън Турция е абсолютно най-лошият резултат в света от потребителска гледна точка. За сравнение, разликата в премиерните цени в Германия е 11 процента, в САЩ и Канада цените са идентични.

През 2014 г. президентът на ПиС Ярослав Качински обяви, че Полша ще бъде като Турция. Днес можем да кажем, че се доближаваме до тази цел, но все още малко не ни достига. Просто не знам дали това е причина да съм доволен.

Популярна тема