Xbox конзоли с обновено табло за управление. Изглежда страхотно

Съдържание:

Xbox конзоли с обновено табло за управление. Изглежда страхотно
Xbox конзоли с обновено табло за управление. Изглежда страхотно
Anonim
ново табло за управление на xbox 2
ново табло за управление на xbox 2

Актуализацията се появи за някои потребители.

Microsoft току-що представи обновен начален екран на Xbox, който след известно време ще бъде в ръцете на всички потребители. Таблото ще стане още по-ясно, а най-често използваните функции ще бъдат изведени на преден план. Разбира се, ще има място и за абонаментната оферта на Xbox Game Pass и Cloud Gaming. Какво точно могат да очакват собствениците на конзоли?

Нов начален екран скоро за конзолите Xbox

Напоследък се сблъскваме с доста редовни промени в интерфейса на Xbox конзолите. Не толкова отдавна ви информирахме за редизайна на раздел библиотекана вашите игри и приложения. Сега обаче дойде моментът да възстановим следващия елемент, който е първият, който се вижда след стартиране на устройства от гиганта от Редмънд (Xbox One, Xbox Series X / S).

Имам предвид, разбира се, главния екран- място, което не е било обект на революционни промени от много години. Няма да е изненада, ако кажа, че предстоящото опресняване на таблото също няма да преобърне интерфейса. Ще видим само еволюция, което със сигурност не трябва да се разглежда като недостатък. Този път Microsoft се фокусира върху централизирането на всички най-важни функции наXboxes.

Таблото за управление вече ще предлага по-лесен достъп до офертата Game Pass или EA PlayЩе има връзка към списъка с игри, които поддържат FPS Boost или подобрен достъп до дигиталния магазин. Освен това има нов ред с надпис „Jump back in“– той предоставя опция за бързо връщане към наскоро стартирани игри и приложения.

ново табло за управление на xbox 1
ново табло за управление на xbox 1

Ще спестим и няколко кликвания, ако искаме да посетим най-важните системни приложения под формата на Настройки или Търсене- те ще се появят на началния екран във формата от специални бутони. Освен това интерфейсът ще стане още по-визуално последователен – въпреки всичко ще си остане същото, добре познато табло. Така че няма въпрос за изживяване на шок.

Екипът на Xbox коментира актуализацията по следния начин:

Знаем, че началната страница на Xbox е мястото, където нашите играчи прекарват много време и това е много лично пространство. Също така знаем, че винаги можем да изслушаме и научим как можем да го направим по-добре, като същевременно поддържаме бърза и позната услуга. Така че започваме продължила месеци серия от експерименти, за да научим как да създадем по-персонализиран начален екран и да отговорим на някои от най-важните тенденции и искания на феновете. В допълнение, ние проучваме опции за нови канали за игри и колекции, които превъртат надолу, за да включват подходящо за потребителите съдържание въз основа на информация като игри, които сте играли, или как да извлечете максимума от Game Pass

В момента достъпът до новия начален екран е достъпен за само членове на програмата Xbox Insiders Alpha Skip-AheadПромените за всички потребители няма да се появят до 2023 г. - така че представеният интерфейс може да бъде обект на значителна промяна от това време. Потребителите обаче вече се оплакват от прекаленото наблягане на Game Pass и елементите, които го използват.

Аз лично харесвам новата секция с категории и препоръки, съобразени с вашите предпочитания за игри - появява се след плъзгане надолу. В допълнение, освеженото табло изглежда по-естетично и прозрачно, да се надяваме, че ще бъде още по-усъвършенствано през следващите месеци.

Популярна тема