Над милиард интернет потребители

Над милиард интернет потребители
Над милиард интернет потребители
Anonim
Image
Image

През 2005 г. глобалната интернет общност имаше над милиард потребители.

Анализаторите на eTFecasts са забелязали, че докато през изминалата година броят на интернет потребителите достигна магическата граница от милиард, през 1995 г. той беше само 45 милиона, а през 2000 г. 420 милиона. През 2011 г. в света може да има 2 милиарда интернет потребители. По-нататъшният растеж се дължи на гъсто населените развиващи се страни (Китай, Индия, Бразилия, Индонезия, Русия) и възможността за безжично използване на мрежата.

Според оценките на eTFecasts, първите петнадесет в класацията на онлайн общността се отварят от Съединените щати, където трябва да живеят приблизително 197,8 милиона интернет потребители. Следващата позиция с резултат от 119,5 милиона интернет потребители е заета от Китай, следван от Япония (86,3 милиона) и Индия (50,6 милиона). Останалите позиции са заети от Германия, Великобритания, Южна Корея, Италия, Франция, Бразилия, Русия, Канада, Индонезия, Мексико и Испания

Общо специалистите на eTFecasts преброиха 1,081 милиарда интернет потребители по света. Първите петнадесет в класацията за 2005 г. са страни, в които живеят 69,4 процента. всички интернет потребители.

Популярна тема