Дупки в QuickTime

Дупки в QuickTime
Дупки в QuickTime
Anonim
Image
Image

Потребителите на Windows и Mac OS X са уязвими за атаки чрез новооткрити уязвимости в плейъра QuickTime. Съответните актуализации вече могат да бъдат изтеглени от уебсайта на Apple.

Уязвимостите позволяват дистанционно отвличане на компютъра на потребителя, поради което френският екип за реагиране при инциденти със сигурността (FrSIRT) ги счита за критични.

Атака може да възникне, когато плейърът се използва за разглеждане на специално създаден филмов файл или изображение като QTIF, TGA, TIFF или GIF. За безопасността на потребителите, Apple не предоставя подробности за неизправностите в своята програма.

За Mac OS X (версия 10.3.9 или по-висока) и Windows 2000 / XP трябва незабавно да актуализират своя QuickTime плейър до версия 7.0.4, за да предотвратят възможни проблеми. Безупречната версия на програмата може да бъде изтеглена от уебсайта на Apple или чрез функцията за актуализиране, налична в Mac OS X.

SANS Intitute посочва, че уязвимостите, открити в медийните плейъри, не са необичайни. Именно тези програми често отварят файлове, изтеглени от интернет. Затова трябва да помним да имаме актуални версии.

Популярна тема