F-Secure вирусна карта

F-Secure вирусна карта
F-Secure вирусна карта
Anonim
Image
Image

F-Secure, компания за антивирусна защита и предотвратяване на проникване, пусна вирусна карта в интернет, така че заинтересованите страни да могат бързо да научат за разпространението на вируси по света.

Отивате в Краков, Сингапур, Чикаго - можете да проверите какви заплахи ще има компютърът ви там. Уебсайтът на F-Secure има карта, която показва 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата кои злонамерени кодове се разпространяват в дадена страна, регион или град, какво е нивото на заплаха и каква е била ситуацията в различни моменти - от предходен час, на ден, за последната седмица, месец или дори година.

Индивидуалните нива на заплаха са маркирани с подходящи цветове, вариращи от липса на опасност до епидемия, сигнализирана в червено. Благодарение на използваната символика, всеки посетител на сайта може веднага да види преобладаващата обстановка в избрания от него район и час. Благодарение на статистически данни и графики, потребителят научава историята на разпространението на даден вирус.

Карта, първоначално разработена от F-Secure за изследователски цели - е предоставена на обществеността на четири езика (английски, френски, немски и фински).

worldmap.f-secure.com

автор: Йоана Куява / източник: eGospodarka.pl

Популярна тема