Microsoft ще ви позволи да контролирате деца

Microsoft ще ви позволи да контролирате деца
Microsoft ще ви позволи да контролирате деца
Anonim
Image
Image

Родителите могат да получат инструмент на уебсайта Live на Microsoft, който им позволява да наблюдават онлайн активността на децата си.

Новият уебсайт ще бъде безплатен. С негова помощ възрастните биха могли да предпазят най-малките от евентуални контакти в мрежата, напр. с педофили.

Добавка за родители, наречена Windows Live Family Safety Settings, се очаква да бъде пусната това лято. Тя е за улесняване на филтрирането на сайтове от родителите, до които децата ще имат достъп, както и отчитане на дейностите на най-малките в интернет. Компанията също така обмисля да добави към решението възможността да контролира кой ще може да комуникира с детето чрез електронна поща, блогове или съобщения.

В момента подобни решения се предлагат под формата на платени услуги, както в офертата на Microsoft, но и от външни доставчици. Новостта е отговор на търсенето на безплатни продукти от този тип от страна на потребителите.

Windows Live е стратегията на Microsoft за събиране на различни видове услуги онлайн, включително електронна поща, незабавни съобщения, инструменти за компютърна сигурност и т.н., за да помогне на компанията да се конкурира с конкурентите в онлайн бизнеса, Google и Yahoo!. Пълната версия на услугата трябва да бъде пусната през втората половина на 2006 г.

Популярна тема