Windows унищожава батериите

Windows унищожава батериите
Windows унищожава батериите
Anonim
Image
Image

Представители на Microsoft потвърдиха грешка в драйвера за USB 2.0 устройства, написани за Windows. Ако към лаптопа има свързани устройства, той ще започне да използва енергията на батерията по-бързо.

Също така не е ясно дали проблемът се отнася и за AMD процесори като Turion или Athlon 64. Уязвимостта беше и беше идентифицирана от специалисти от Tom\'s Hardware.

На уязвими платформи обикновена мишка или флаш устройство, свързано към лаптоп чрез USB, консумира много повече енергия от необходимото, което от своя страна води до драстично намаляване на живота на батерията.

Както се оказа, Microsoft знае за грешката през юли миналата година и направи публично недостъпен доклад за нея. Само производители на компютри и партньори на компанията са получили информация за нередностите. Интернет потребителите обаче успяха да получат и публикуват копие от доклада на портала Slashdot.

В този документ четем, че решението на проблемите с батерията може да бъде промяна на ключа в системния регистър. Microsoft обаче призна, че този метод е непрактичен и дори по-малко ефективен. Служителите на компанията започнаха да създават корекция за отстраняване на проблема на ниво BIOS.

Популярна тема