Японците харесаха Gadu-Gadu

Японците харесаха Gadu-Gadu
Японците харесаха Gadu-Gadu
Anonim
Image
Image

Има много комуникатори с глобален обхват, достатъчно е да споменем ICQ или Skype. Следователно изглежда невероятно, че нашият роден Гаду-Гаду е привлякъл интерес от … японците.

Първият превод на японски на клиенти на Gadu-Gadu беше забелязан от потребителите на BeOS, фокусирани около Haiku-OS. Те откриха страница с японски превод на клиента BeOS на GG, BeGadu.

Нишовата система BeOS е най-популярната в Япония. Така че преводът на BeGad просто любопитство ли е? Не е задължително. Както се оказа, в Страната на изгряващото слънце потребителите на Windows също се заинтересуваха от комуникатора Gadu-Gadu (чете се на японски като Gazu-Gazu).

Последният обаче не е превел протокола от алтернативни клиенти. Вместо това те просто следват урок, написан на японски с графики за това как да настроите и управлявате официален клиент на полски.

Трудно е да се каже дали GG е придобил популярност в Далечния изток. Факт е обаче, че дори местните служби за компютърна сигурност си спомнят за това, информирайки за откритите дупки в сигурността.

Като Jarosław Rybus от Gadu-Gadu Sp. z o.o., компанията не може да определи популярността на комуникатора в чужбина.

Популярна тема