BitTorrent споразумение

BitTorrent споразумение
BitTorrent споразумение
Anonim
Image
Image

След Napster, Kazaa и други популярни P2P мрежи, BitTorrent също започва да се бори с пиратските копия на филми, разпространявани в тази мрежа. Причината за промяната в политиката на BitTorrent е споразумение с Motion Picture Association of America за защита на правата върху интелектуалната собственост.

Брам Коен, 30-годишен разработчик и създател на протокола P2P BitTorrent, е задължен да блокира файлове с незаконни копия на филми и вече официално осъди използването на неговата технология за разпространение на пиратски копия на филми. Освен това от BitTorrent се изисква да премахне всички връзки, водещи до незаконни копия на материали от седемте най-големи филмови студия, които са членове на MPAA.

Услугите на мрежата BitTorrent в момента се използват от приблизително 45 милиона интернет потребители, за които споразумението с MPAA може да бъде болезнен удар. От своя страна филмовата индустрия може да се задоволи само с намаляването на активността на друга P2P мрежа, което вероятно ще има пряко въздействие върху намаляването на размера на загубите, свързани с разпространението на нелегални копия на филми в Интернет. Според MPAA филмовите студия ще загубят приблизително 5,4 милиарда долара тази година поради пиратство.

Популярна тема