Баба ми даде пари за iPhone 14 Pro Max 1 TB. Ето какво предпочитам да купя

Съдържание:

Баба ми даде пари за iPhone 14 Pro Max 1 TB. Ето какво предпочитам да купя
Баба ми даде пари за iPhone 14 Pro Max 1 TB. Ето какво предпочитам да купя
Anonim
трупа ajfon баба
трупа ajfon баба

Ако не iPhone, тогава какво?

Не проследих представянето на iPhone 14 на живо, защото бях много зает да се ядосвам на летището във Варшава за закъснелия ми полет до Милано. Открих обаче, че поне ще погледна цените на новите iPhone, когато се появят на официалния уебсайт на Apple. Предполагах, че ще ме развеселят и се оказах прав. Гледката на iPhone 14 за 5199 PLN накара едното ъгълче на устата ми да се повдигне. Скоро към него се присъедини и втори. Това се случи веднага, когато разбрах, че iPhone 14 Pro Max 1 TB струва PLN 10499

Вижте също: В Турция цената на iPhone 14 надхвърли цената на новия VW Golf преди 7 години

iphone 14 pro max 1 tb цена
iphone 14 pro max 1 tb цена

pstright.

Емоциите, свързани с премиерата на Apple, малко утихнаха и аз се качих на самолета и заспах. Моята 83-годишна баба ме събуди от сън.

Предложение (не) за отхвърляне

„Максимек!“- тя започна разговор. "Бабо, спя"- отвърнах. "Не спиш"- отбеляза баба и аз не можех да не се съглася. Старши имаше добри новини за мен. Тя каза, че иска да купя нов iPhone 14 Pro Max 1 TB като подарък и натисна 10 500 злоти в брой в ръката си. Мислех, че няма оправдание за купуването на толкова скъп телефон. Отговорих смутено: "но струва 10 499 злоти, много е скъпо, бабо. Твърде скъпо. " Също така добавих, че според мен Apple иска твърде много пари за няколкостотин гигабайта допълнителна памет. Тогава усетих ръка на рамото си.

"Така работи свободният пазар"- чух възмутен глас зад гърба си. Обърнах се и потърках очи от изумление. Същият Janusz Korwin-Mikkeми говореше и невидимата ръка на пазара лежеше на рамото ми. Корвин ме погледна дълбоко в очите, каза нещо за Марианската падина и грудките в нея и след това излетя през прозореца.

Мога да кажа, че един известен политик ми отвори очите тогава, но буквално очите ми бяха отворени от едно твърдо кацане на летище Милано-Малпенса. Тогава наистина се събудих и говорех с баба си …

Прочетете също: Колко дни полякът трябва да работи върху iPhone 14 Pro? Ние падаме бледи

… тя беше просто мечта

Вдъхновяваща мечта. На следващия ден разбрах, че ще трябва да имам много пари или наистина да си ударя главата, за да си купя "ajfon" за 10 499 злоти. По този повод развихрих въображението си и започнах да мисля за какво бих похарчил 10 499 злоти, които някой просто ще ми даде. Предположение: смартфонът трябва да бъде сред разходите всеки път.

Вариант 1 - iPhone 14 Pro Max 128GB + 2 седмици в Египет

Apple иска допълнително плащане от 3300 PLN за допълнителни 896 GB памет. Малко много, признайте си сами. Ако исках на всяка цена да си купя iPhone 14 Pro Max, бих заложил на най-евтиния вариант (7199 PLN), защото знам, че сега, дори да правя много снимки, не мога да запълня 128 GB вградена памет. За останалите пари бих отишъл на двуседмична почивка в Египет (3300 PLN). Защото е топло и евтино. И аз харесвам Египет.

Аз съм в Египет с айфон тен
Аз съм в Египет с айфон тен

Аз съм в Египет с моя нов iPhone 14 Pro Max 128 GB. Както виждате, вече съм загорял.

Вариант 2 - iPhone 13 128 GB + GeForce RTX 3090 + 1 TB M.2 NVMe SSD

Добре, новите iPhones не носят толкова много новости в сравнение с предшествениците си. Затова заложих на iPhone 13 на нова, по-висока цена от 4499 PLN. За парите, които спестих, бих купил Inno3D GeForce RTX 3090 X3 графична карта за 5499 PLN - видях я в промоция в Pepper. За останалите 500 PLN ще изненадам момичето и ще купя нейния M.2 NVMe SSD диск с капацитет 1 TB. И нека бъде WD SN570, защо не?

iphone 13
iphone 13

iPhone 13.

Вариант 3 - това бих избрал

Нека си дадем сено със смартфоните на Apple. Нямаше да мога да се убедя да харча толкова много пари за телефона. Не мисля, че си струва и това е. Често споменавам, че бих могъл да платя максимум 2000-2500 PLN за такова устройство. Следователно опция номер 3 е опция, която вероятно бих избрал със сумата от 10 499 PLN. Това наистина показва колко абсурдна е цената на най-скъпия iPhone за тази година. Добре, така че за еквивалента на iPhone 14 Pro Max 1 TB бих предпочел да купя:

  • OnePlus Nord 2 5G- 1699 PLN (бързо зареждане, страхотни камери)
  • LG OLED55C11LB 55 " - 5049 PLN (винаги съм мечтал за OLED телевизор)
  • Inno3D RTX 3060 Ti Twin X2- 2449 PLN (високопроизводителна графична карта с нисък TDP)
  • Последна минута със самолет в Хърватия закуска + вечеря (8 дни)- 1299 PLN
дд
дд

Можете.

Щяха да ми останат 3 злоти, които вероятно бих похарчил за пакет корсари или нещо подобно.

Влияе ли на въображението?

Трябва да признаете, че смартфон от среден клас, 55-инчов OLED телевизор от добра серия, мощна графична карта и 8-дневна почивка в чужбина е доста добър заместител на … е, само колкотоот най-скъпия смартфон на Apple в момента. Да това е. Тук няма нищо показателно. iPhone 14 Pro Max 1 TB е просто нерационално скъп - това не е откритие. Когато осъзнаеш обаче, че можеш да имаш смартфон, модерен телевизор и например евтина кола на неговата цена, става някак… странно.

За какво предпочитате да похарчите 10 499 злоти? Бихте ли „издърпали“iPhone 14 в най-богатата опция или бихте предпочели по-евтин смартфон и имате други идеи за харчене?

Популярна тема