Panda регистрира 46 хиляди. вируси

Panda регистрира 46 хиляди. вируси
Panda регистрира 46 хиляди. вируси
Anonim
Image
Image

Вирусите никога досега не са се появявали в толкова голям мащаб, припомня Panda Software. Антивирусната компания информира в свой документ, че през 2005 г. броят на интернет заплахите се е увеличил с 240%. в сравнение с предходната година. Не само броят на видовете зловреден софтуер се е увеличил, но и видът и обхватът на тяхното използване. Компанията споменава нови явления като фармация или криминален софтуер и вируси за игрови конзоли (Sony PSP, Nintendo DS).

Компанията регистрира над 46 хиляди. нови вируси и заплахи. Според доклада най-многобройната група от заплахи са рекламен и шпионски софтуер.

Panda твърди, че епидемиите, причинени от имейл червеи, не са достигнали същата степен миналата година, както през 2004 г. Това не е резултат само от напредъка в сигурността, но и от новото поведение на авторите на зловреден софтуер.

Според panda 2006 обещава да бъде периодът на криминалните програми. Вероятно чисто социално инженерните техники за интернет измами бавно ще останат нещо от миналото, с възможно изключение на фишинг. Рекламният и шпионският софтуер ще продължат да бъдат най-често срещаните заплахи в мрежата. Наличието на злонамерени програми в мобилните телефони, временно все още инцидентно, може да се развие през следващите години.

Фирмен отчет за миналата година:

Популярна тема