Vista тревожи KE

Vista тревожи KE
Vista тревожи KE
Anonim
Image
Image

Европейската комисия е загрижена за новата система на Microsoft. Въпреки че все още не е излязъл на пазара, новият комплект прозорци вече буди съмнения сред властите в Брюксел. Тяхната загриженост относно осигуряването на равностойна конкуренция на различните компании е причинена от възможното присъствие на елементи в Windows Vista, налични не само като отделни продукти от самия производител на прозорци, но и от конкуренти на пазара. Комисарят по конкуренцията Нели Крус писа директно на Стив Балмър за своите опасения. Противоречивите елементи включват инструмент за уеб търсене или софтуер, който ви позволява да създавате документи в различни формати, напр. PDF. Интегрирани решения от този тип могат да застрашат интересите например на Google и Adobe.

Microsoft вече има подобен опит с предишната си операционна система, която Vista е на път да замени. През 2004 г. Европейската комисия установи, че Microsoft злоупотребява с господстващото си положение на пазара, като потвърди това, като наложи глоба на MS в размер на 497 милиона евро. В допълнение, след това събитие, компанията е заплашена от ежедневни санкции от милиони злоти, свързани с евентуално неспазване на разпоредбите, направени по това време.

Европейски служители потвърждават, че все още не е започнало официално разследване, но се надяват, че техният глас ще накара Microsoft да реагира.

Популярна тема