Microsoft предупреждава

Microsoft предупреждава
Microsoft предупреждава
Anonim
Image
Image

Microsoft предупреди за злонамерен код в мрежата, който използва уязвимости в Windows XP SP1 и Windows 2000 SP4. Специалистите оцениха заплахата като умерено опасна.

Дупката ви позволява да извършите DoS (отказ на услуга) атака и да доведе до отказ на някои по-малко сигурни машини.

В много случаи киберпрестъпникът ще трябва да може да влезе в системата, за да постигне целта си, а в други ще трябва да пробие допълнителна сигурност, информира mks_vir.

Microsoft все още не е подготвила подходяща корекция за сигурност, но препоръчва да актуализирате системата си и да активирате защитната стена.

Както съобщава mks_vir, причината за бързата реакция е новината, че изходният код на програмата, който позволява да се докаже съществуването на грешката (така нареченият \ "код за доказателство за концепцията \") можете да намерите в интернет.

Гигантът от Редмънд обаче заяви, че досега нито една компютърна система не е била атакувана с негова употреба. В същото време представители на Microsoft разкритикуваха лицето, което е открило уязвимостта и направи публично достояние информацията за начина, по който е използвана, преди да уведоми производителя на програмата за това.

Някои специалисти обаче посочват, че понякога отнема 200 или повече дни, преди Microsoft да започне да закърпва дупката, за която е бил информиран.

Интернет журнал - www.di.com.pl

Популярна тема