Google не успя

Google не успя
Google не успя
Anonim
Image
Image

Седмица след пускането на новата услуга Google Analytics, компанията отказва да създава нови акаунти. Основната причина е обсадата на сървърите, обработващи данни от регистрирани преди това потребители.

Накратко, Google започна да предлага отлична система за статистика за уебсайтове безплатно, която преди струваше около 700 PLN на месец. Революцията на уебсайта постави на рамото конкуренцията по целия свят, така че не е чудно, че потребителите започнаха да се наливат масово.

Производителността на сървъра беше под въпрос от самото начало. Първо, потребителите трябваше да изчакат 12 часа, за да активират акаунта си, а след това неопределено време, за да започнат да обработват информация от мрежата. Лично аз в продължение на четири дни след като влязох в моя акаунт в Google Analytics, наблюдавах съобщение за грешка, че системата все още не интерпретира необходимите данни.

В момента тези, които са успели да създадат акаунт, могат лесно да преглеждат професионални статистики в десетки варианти, с огромно количество графики и информация за посетителите. За съжаление извлеченията все още не се генерират гладко (актуализирайте веднъж на ден). От друга страна, интернет потребителите, които току-що са решили да използват уебсайта, трябва да вкусят засега …

За утеха могат да бъдат цитирани думите на говорител на Google: \ "Надявам се, че ще можем да възстановим регистрацията на нови акаунти много скоро \".

Тъй като дори Google не очакваше такова количество данни да бъдат обработени, може да се каже, че броят на потребителите на системата е наистина огромен. Google не за първи и вероятно за последен път плаща скъпо за популярността си… Нищо чудно обаче, тъй като предлаганата услуга е несъмнено най-добрата на пазара за средностатистически уебмастър, при това безплатна.

Piotr Konieczny - Дневник на интернет потребителите - www.di.com.pl

Популярна тема