Disney + нещо не може да победи HBO Max при нас. Netflix от своя страна се връща в полза

Съдържание:

Disney + нещо не може да победи HBO Max при нас. Netflix от своя страна се връща в полза
Disney + нещо не може да победи HBO Max при нас. Netflix от своя страна се връща в полза
Anonim
популярност на disney plus netflix август 2022 г. 3
популярност на disney plus netflix август 2022 г. 3

Много се случва на полската стрийминг сцена.

Признавам си - бях сигурен, че Disney + ще доминира по някакъв начин на стрийминг сцената у нас. Изминаха само няколко месеца от дебюта на платформата, но досега тя все още не успява да победи HBO Max - услуга, която редовно губи активни потребители. Последната класация на популярността на отделните уебсайтове не оставя никакво съмнение, че е доста трудно да се предвидят постоянно променящите се тенденции. Но сигурен ли си?

Netflix печели, Disney + губи - какво се случва на полския пазар за стрийминг?

Напоследък се случиха доста неща по отношение на премиерите на отделни стрийминг платформи. HBO Max излъчва епизоди от Къщата на драконите (предистория на Game of Thrones) всяка седмица, докато на Amazon Prime Video можем да гледаме Пръстените на властта (вселената на Властелинът на пръстените) Не Можете, разбира се, да забравите за Патрон: She-Hulk, наличен в Disney +Утре ще видим дебюта на аниме сериала Cyberpunk: Edgerunners в Netflix. Така че доста неща се случват. И така, кой печели класацията по популярност?

Wirtualnemedia.pl се опита да анализира резултатите от проучването, проведено от Mediapanel. По-скоро няма да е изненада за никого, че първото място все още е Netflix, който през август беше посетен от 12,73 милиона потребители (42,92% от обхвата) - те са прекарали средно 5 часа и 48 минути там. Това, което обаче не е съвсем очевидно, е фактът, че "червените" записаха ръст от 190 хиляди. потребители.

популярност на disney plus netflix август 2022 г. 1
популярност на disney plus netflix август 2022 г. 1

Втората позиция беше заета от HBO Max, следван от 4, 49 милиона интернет потребители(15,13 процента покритие). Те са прекарали средно по 2 часа и 6 минути на платформата. Освен тези резултати не могат да бъдат пренебрегнати, тъй като те са със 199.9 хиляди по-високи от юли. и 28 минути - това е много за тази платформа. Това със сигурност се дължи отчасти на августовския дебют на Dragon Family.

Последното място на подиума принадлежи на Disney +, който претърпя значителен спад в интереса сред сънародниците. През юли услугата беше посетена от 3, 8 милиона интернет потребителигенериране (423 000 загуби) - те гледаха наличното там съдържание средно 3 часа и 10 минути. Лично аз очаквах много по-добър резултат и в предишната новина прогнозирах скок на втора позиция. Така че навеждам глава.

Добре, но нека надникнем и отвъд първите три. Веднага след него е Играч, за който август несъмнено беше успешен месец. Уебсайтът регистрира 2,96 милиона посетители(9,98% покритие) при час и 58 минути средно време на използване. Става въпрос за ръст от 514,7 хиляди. Интернет потребители!

популярност на disney plus netflix август 2022 г. 2
популярност на disney plus netflix август 2022 г. 2

Canal Plus записани 2,81 милиона потребители(9,47% покритие), което също е наистина добър резултат - по-добър от юли с 441,9 хиляди. хората. Не може да се каже същото за CDA Premium, който привлече 2, 36 милиона интернет потребители(7,95% покритие). Това е спад от 319,9 хил. Доста много.

След това намираме Amazon Prime Video, което беше гледано през август от 2, 24 милиона души(7, 57 процента.диапазон). Докато сега можем да говорим за намаление от 748, 3 хиляди. потребителите, може да се очаква, че резултатът през септември ще бъде много по-висок. Причината е, разбира се, премиерата на епизодите на Властелинът на пръстените: Пръстените на властта. Ще видим как ще се отрази на интереса на потребителите.

Имаше значително увеличение в Viaplay, където 2 беше посетен от 24 милиона души(7,44% покритие). Този резултат е с 1,06 милиона (!) По-добър от този през юли. Това несъмнено беше повлияно от дебюта на английската футболна лига и следващия сезон на немската лига. Резултатът така или иначе е впечатляващ.

Последните две места принадлежат на TVP (2,15 милиона интернет потребители, 7,26% покритие) и WP (1,95 милиона потребители, 6, 59 процента покритие)Тук не се е променило много. Въпреки това, както можете да видите - промените на пазара за стрийминг могат да бъдат доста непредсказуеми.

На кои платформи гледате?

Популярна тема