Вече знаем почти всичко за Honor X40. Това ще бъде много интересна среда

Съдържание:

Вече знаем почти всичко за Honor X40. Това ще бъде много интересна среда
Вече знаем почти всичко за Honor X40. Това ще бъде много интересна среда
Anonim
Honor X40
Honor X40

Ненадминат екран в този клас.

Следващата седмица, по-точно на 15 септември, Honor официално ще представи новата серия смартфони X40, която обяви преди няколко дни, разкривайки, че ще има отличен извит дисплей с 10-битово възпроизвеждане на цветовете. И въпреки че не разкри останалата информация за използваните компоненти, Digital Chat Station го направи чрез услугата weibo. И така, какво можете да очаквате от предстоящия смартфон?

Това ще бъде типичен носител с необичаен екран

Honor X40ще се предлага с извит дисплей с един отвор и много малки рамки. Общото съотношение екран към тяло изглежда много по-високо от това на смартфоните на конкурентите. Това ще бъде OLED дисплей, който поддържа 1B цвята. Под дисплея ще бъде поставен оптичен четец на пръстови отпечатъци. Този панел трябва да има честота на опресняване до 120 Hz, диагонал 6.67" и резолюция 1080 x 2400 пиксела. С такива параметри е лесно да се каже, че това ще бъде екран със съотношение на страните 20: 9.

чест
чест

SoC Qualcomm Snapdragon 695 5G (6 nm) ще отговаря за изчислителната мощност на смартфона Honor X40, който доста често се използва в модели от среден клас с достъп до 5G мрежа. Това е приличен модул с две ARM Cortex-A78 ядра с максимална тактова честота до 2.2 GHz и шест ARM Cortex-A55 ядра с тактова честота до 1,7 GHz. За графиката отговаря графичният чип Adreno 619, който трябва да работи с максимум 8 GB RAM (стандартен вариант с 6 GB) и 256 GB вградена памет. По-евтиният модел ще има 128 GB памет за данни.

Доста готин модул на камерата във формата на кръг, състоящ се от две лещи и светкавица, трябва да включва 50-мегапикселова основна камера и допълнителна камера с резолюция 2 Mp. Дясната камера изглежда като стандартна, втората най-вероятно е дълбока леща, като се вземат предвид разкритите параметри. Вътре в кръга е марката „Matrix AI Vision Camera“. 8 MP модулът ще бъде посветен на селфитата.

За съжаление, по неизвестни причини, обективът за снимки с широко зрително поле отново ще липсва, което е доста странна игра. Мисля обаче, че това е отличителният белег на поредицата, защото го нямаше и в предшественика.

Енергията ще се осигурява от 5100 mAh батерия с 40W бързо зареждане (повече капацитет с 300 mAh и по-бавно зареждане с 26W в сравнение с предшественика си). По отношение на софтуера телефонът ще предлага Android 12 с интерфейс Magic UI 6.1. Разбира се, ще има поддръжка за услугите на Google. Твърди се, че телефонът е с размери 161,6 x 73,9 x 7,9 mm и тежи 172 g.

чест
чест

Колко ще платим за Honor X40?

За съжаление, цената на този етап все още не е известна, което е доста изненадващо, като се има предвид, че до премиерата остава малко време. Сигурно е обаче, че той ще бъде по-скъп от своя предшественик, като се имат предвид актуализираните спецификации и ситуацията на пазара на компоненти. Следователно е възможно да започне с цена от 349 ~ 399 евро, което след конвертиране ще ни даде около 1650 PLN ~ 1900 PLN.

Популярна тема