Патриотичен TikTok от министър Чарнек. Поляците ще платят за него 29 милиона PLN

Съдържание:

Патриотичен TikTok от министър Чарнек. Поляците ще платят за него 29 милиона PLN
Патриотичен TikTok от министър Чарнек. Поляците ще платят за него 29 милиона PLN
Anonim
черно семе 29 милиона tiktok
черно семе 29 милиона tiktok

Ами…

Министър на образованието Przemysław Czarnek смята най-популярните VOD услуги за въплъщение на злото. През 2021 г. той изрази загриженост относно поредицата Squid Game, когато сметна произведението за „опасно“за младите хора и обяви, че ще бъде разгледано от министерството на образованието. Сериалът от платформата в Полша не е изчезнал, но оттогава министър Чарнек редовно критикува Netflix причина? очевидно. Твърде много ляво съдържание. Przemysław Czarnek заяви, че ако младите поляци обичат да гледат филми онлайн толкова много, той ще им предложи поредица от кратки записи, създадени в духа на десния и патриотичен дух. Ще бъдат създадени, между другото въз основа на основната учебна програма на предмета HiT (История и настояще) и потенциално също скандалния учебник за преподаването му. Всички поляци ще платят за изпълнението на проекта - и то много.

Czarnek иска да похарчи 29 милиона PLN за образователни филми

Przemysław Czarnek обяви създаването на поредица от късометражни филми на "исторически, икономически и културни" теми. Планът за медийната офанзива беше обявен в статия, публикувана в седмичника "Sieci". Министър Чарнек, цитиран от дясното списание, информира, че на Националния център за изследване и развитие е възложено да организира конкурс за производството на няколкостотин късометражни четириминутни филма. Това ще струва на полския данъкоплатец дреболия, 29 милиона PLN.

Както можете да видите, конвенцията тук не е копие на Netflix, а по-скоро кратки материали, характерни за TikTokИменно за младите хора, които използват тази социална платформа, в момента е най-популярният в света, че те искат с посланието си да удари полското дясно.

Конкурсът приключи, работите се оценяват

Gazeta Wyborcza провери разкритията и всъщност в базата данни със състезания на Националния център за изследване и развитие има конкурс, наречен "Multimedialna Edukacja Młodzieży (MeduM)Важното е, че конкурсът стартира на 14 март тази година. Тази година кандидатурите могат да се подават до 6 май. В момента кандидатурите се оценяват. Подробната информация показва, че филмите трябва да покриват три области:

  • История на Полша с особен акцент върху икономическата и политическа история
  • История на изкуството, музиката, литературата, театъра, изобразителното изкуство и архитектурата по отношение на полското национално наследство
  • Иновация на продукти и услуги, комерсиализация на резултатите от изследванията и трансферът им към икономиката

Известно е, че филмите ще включват основната програма на учебния предмет история и настояще, което е водеща идея на Чарнек.

Всеки филм ще струва цяло състояние

Бюджетът на конкурса, насочен към неправителствените организации, е точно 29 милиона злоти, докато се предполага, че 7 милиона злоти ще бъдат изразходвани за създаване на платформа(вероятно приложение, уебсайт) и цели 22 милиона PLN за материали Лесно е да се преброи, че ако трябва да има няколкостотин филма (от 200 до 999), средната им цена ще се колебае около 22 022 - 110 000 PLN

Трябва да призная, че Пшемислав Чарнек иска да бръкне наистина дълбоко в джобовете на поляците. Държавата няма ли по-важни разходи в настоящата криза?

Популярна тема