Windows 11 за тестери с нова актуализация точно преди дебюта на версията 22H2

Съдържание:

Windows 11 за тестери с нова актуализация точно преди дебюта на версията 22H2
Windows 11 за тестери с нова актуализация точно преди дебюта на версията 22H2
Anonim
win11-бета
win11-бета

Какво въвеждаме?

Windows 11 22H2 вероятно ще започне да се разпространява за потребителите по-късно този месец. Междувременно, точно преди стабилната версия на тази система да дебютира в бета версията и каналите за предварителен преглед, тя получи нова актуализация - KB5017390Това не е голяма актуализация, но си струва да й се обърне внимание.

KB5017390, т.е. крачка назад

За съжаление, актуализацията KB5017390 премахва основно от системата една от функциите, които се появиха в Insider програмата по-рано Говоря за възможността за деинсталиране на приложения с взаимни зависимости, например Steam и игри, работещи в Steam, с помощта на приложението Настройки С помощта на Приложение за настройки вече не можете да управлявате приложения Win32

Горното означава, че в Windows 11 програмата Insider ви позволява да управлявате само тези типове приложения Контролен панел. Жалко, особено че контролният панел е много остаряла част от системата.

Вероятно тази функция ще бъде възстановена в бъдеще. Нека наистина се случи.

Има и положителни промени

Разбира се, актуализацията KB5017390 също коригира грешки. Например, той коригира проблем, при който някои хора не могат да стартират File Explorer, тъй като explorer.exe веднага се срива. Също така коригирахме проблем, който караше бутоните в горния панел на файловия мениджър да станат неактивни.

win upd
win upd

KB5017390 също се занимава с проблема с дублирането на опашката за печат и други. За пълен списък с промени вижте Microsoft.

Windows 11 22H2 - промени

Въпреки че функцията за управление на приложения със зависимости и Win32 приложения чрез приложението Настройки е малко вероятно да достигне стабилния канал с Windows 11 22H2, новата версия на системата ще въведе много други полезни новини. Например папките с раздели във файловия мениджър или new Task Managerще дебютират там.

Прочетете също: Windows 11 22H2 - всичко, което трябва да знаете за предстоящата актуализация

Разбира се, в деня на актуализацията 22H2 можете да й се насладите, първо ще трябва да инсталирате на компютъра си Windows 11. Ако имате Windows 11, ще го актуализирате безплатно, най-вероятно чрез услугата Актуализация на Windows Ако нямате тази опция, можете също да актуализирате Windows 11 асистент за актуализиране В краен случай извършете чиста инсталация на системата с помощта на Windows 11 Media Creation Tool

Популярна тема