Intel показа възможности за Wi-Fi 7. Вдигам челюстта си от пода

Съдържание:

Intel показа възможности за Wi-Fi 7. Вдигам челюстта си от пода
Intel показа възможности за Wi-Fi 7. Вдигам челюстта си от пода
Anonim
intel wifi7
intel wifi7

Не беше толкова скоро.

Wi-Fi 7 ще ускори интернета и никой не трябва да има и най-малко съмнение за това. Въпреки че първите компютри с Wi-Fi 7 не се очаква да се появят до 2024 или 2025 г., Intel вече показва предвкусване на бъдещите технологии. Ако смятате, че бързият интернет без забавяне трябва да бъде доставен чрез кабел, трябва да видите най-новото шоу от Intel и Broadcom

Wi-Fi 7 възможности - скоростите са впечатляващи

Докато домовете на поляците все още нямат много Wi-Fi 6 устройства, да не говорим за Wi-Fi 6E, Intel вече планира бъдещето. Сертифицирането Wi-Fi 7 (802.11be)ще се проведе едва през 2023 г., когато първите устройства, които гарантират поддръжка на тази технология, ще бъдат налични за продажба. Broadcom заедно с Intel показаха какво точно чакаме.

Представители на двете корпорации представиха възможностите на Wi-Fi 7 на примера на лаптоп с процесор Intel Core и точка за достъп Broadcom. Получена е стабилна връзка със скорост от 5 Gb / s. Това е пет пъти по-добро от осигуряваното от Wi-Fi 6.

Видеото по-долу сравнява производителността на Wi-Fi 6 в честотната лента от 5 GHz, Wi-Fi 6E в честотната лента от 6 GHz и Wi-Fi 7 в честотната лента от 6 GHz.

Intel and Broadcom Achieve First Cross-Vendor Wi-Fi 7 Demo

Intel and Broadcom Achieve First Cross-Vendor Wi-Fi 7 Demo
Intel and Broadcom Achieve First Cross-Vendor Wi-Fi 7 Demo

Струва си да запомните, че Wi-Fi 7 не е само за високи скорости. Това също означава значително по-ниска латентност и по-голям мрежов капацитет. В ерата на развитието на VR технологията, нарастващия брой оборудване, свързано към мрежата в домовете по света и внедряването на екрани с разделителна способност, по-висока от 4K, такива параметри ще се окажат решаващи.

Wi-Fi 7 - подробности

Подобно на Wi-Fi 6E, Wi-Fi 7 работи в честотните ленти 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz, като поддържа скорости на предаване до 33 Gbps. Това е значително увеличение спрямо 6,6 Gbps, предлагани от Wi-Fi 6E.

Wi-Fi 7 използва честотната лента от 320 MHz, докато възможностите на Wi-Fi 6E завършват на 320 MHz. Това се изразява в по-високи скорости на връзката и честотна лента за устройствата в мрежата, както и по-малко смущения благодарение на адаптирането на честотната лента от 6 GHz.

Закъсненията са намалени благодарение на MU-MIMO технологията и до 16 пространствени потока. MU-MIMO поддържа Multi-Link Operation(MLO), Time-Sensitive Networking(TSN), Квадратурна амплитудна модулация (QAM) и Множествен достъп с ортогонално разделяне на честотите (OFDMA).

Важно е, че решенията на Broadcom и Qualcomm ще се различават едно от друго в някои отношения. В какво накрая? Ще видим.

Популярна тема