Новите отзиви в Google Play ще бъдат показани след 24 часа

Съдържание:

Новите отзиви в Google Play ще бъдат показани след 24 часа
Новите отзиви в Google Play ще бъдат показани след 24 часа
Anonim
google-play-отзиви
google-play-отзиви

Интересна промяна.

Отзивите са в Google Playценен индикатор, който помага на потребителите да решат дали дадена игра или приложение си струва да се инсталира на тяхното устройство. Въпреки това, тази платформа не е имунизирана срещу феномена на прегледното бомбардиране. В допълнение, много потребители там дават прегледи с една звезда за проблеми, които често се решават буквално ден по-късно.

За да се бори с горните проблеми, Googleскоро ще публикува всички рецензии с 24-часово закъснение. Благодарение на това алгоритмите и програмистите на компанията ще имат време да реагират на тях.

Нова политика в Google Play

Съобщението за промяната беше забелязано за първи път от Mischaal Rahman, американски журналист, който редовно информира в Twitter за нови интересни функции на AndroidНовата политика трябва да бъде много проста. Отзивите за приложения и игри ще бъдат публикувани в рамките на 24 часа след създаването им. Важно е обаче тези времеви рамки да бъдат гъвкави. Понякога може да се случи рецензията да бъде публикувана по-късно или по-рано.

Важно е, че разработчиците ще видят нови отзиви веднага, а не след 24 часа. Следователно те ще могат да разрешат проблемите, от които някой се е оплакал, преди прегледът да се отрази негативно на оценката на приложението или играта.

Отговори на много проблеми

Google казва, че новата политика допълнително ще улесни откриването на „подозрителни“оценки. Следователно е вероятно компанията да използва новата времева рамка за публикуване на рецензии, за да прецени дали е започнала кампания за бомбени рецензии. Продължавайки напред, гигантът ще може да блокира такава кампания, преди да е нанесла щети.

Решението вероятно ще помогне и за откриване на платени прегледи. Google не позволява на разработчиците да плащат за положителни отзиви, но има много компании, които предлагат да ги публикуват срещу заплащане.

С времето ще се разбере дали новата политика ще промени облика на магазина Google Play. Изглежда добра идея, но има ли шанс тя да доведе до някакви негативни последици? Чудя се дали това ще направи по-трудно избягването на нови злонамерени приложения в магазина. За съжаление такива приложения понякога стигат до магазина.

Популярна тема