Китай прави живота труден за играчите

Китай прави живота труден за играчите
Китай прави живота труден за играчите
Anonim
Image
Image

Загрижени за здравето на потребителите, китайските власти въвеждат ограничения върху достъпа до масови онлайн игри.

Властите в Пекин ще въведат законодателство, за да предпазят заклетите потребители на игри като Lineage II и World of Warcraft от пристрастяване. Въпросът е сложен - над 20 милиона китайци използват онлайн игри, предимно в интернет кафенета. Стойността на този пазар възлиза на 500 милиона щатски долара миналата година и расте динамично. Властите насърчават чуждестранните компании да правят допълнителни инвестиции. За тази цел през септември в Пекин ще се проведе международна конференция. Въпреки това, единични, но все още шокиращи случаи на припаднали хора, които прекарват десетки часове пред компютъра, или случай на играч, убил приятел за кражба на виртуален предмет, тласнаха Китай към превантивни мерки.

Вместо да се разчита на здравия разум на гражданите, е изготвена специална система от наказания. Водените от играч герои, които прекарват повече от 3 часа пред компютъра, ще имат автоматично понижени статистики. Това е попадение в силната страна на любителите на този тип забавление - подобряването на аватара е един от основните елементи, които носят удовлетворение от играта. След 5 часа възможностите на виртуалния персонаж ще бъдат силно ограничени. Този механизъм, работещ на нивото на кода на играта, има за цел да принуди потребителите да правят почивки.

Новите разпоредби най-вероятно ще влязат в сила през октомври. Всички основни оператори на онлайн игри, налични в Китай, обявиха, че ще спазват тези разпоредби.

Популярна тема