Опасна дупка в IE

Опасна дупка в IE
Опасна дупка в IE
Anonim
Image
Image

Специалисти от eEye Digital Security обявиха в четвъртък, че са открили друга неизправност в Internet Explorer. Позволява ви да стартирате отдалечена атака на Windows XP, също и с инсталиран пакет за корекция SP2.

Откритата уязвимост е свързана със стандартните инсталационни настройки на IE. eEye класифицира заплахата като сериозна поради възможността за дистанционно стартиране на произволен код през дупката.

Информацията е прехвърлена на Microsoft. Служител на компанията от Редмънд каза на CNET, че проблемът се разследва.

Според него потребителите на програмата не трябва да се чувстват застрашени, тъй като подробностите за свойствата на дупката не са разкрити. Следователно е малко вероятно да бъде създаден експлойт, който да се възползва от този недостатък на браузъра на Microsoft.

Това е втората уязвимост от този тип, открита от eEye в софтуера на Microsoft през последните две седмици. Реакцията на компанията от Редмънд обаче е доста бавна в сравнение с конкуренцията, така че изглежда, че в такава ситуация е разумно да смените уеб браузъра с някоя от алтернативите, като Opera, Firefox, Mozilla или K- Мелеон.

Популярна тема