Хилъри Клинтън изследва GTA: SA

Хилъри Клинтън изследва GTA: SA
Хилъри Клинтън изследва GTA: SA
Anonim
Image
Image

Горещо кафе се разля върху политиците.

Сенатор Хилъри Клинтън беше замесена. Той иска FTC (Федералната търговска комисия) да разследва кой наистина е отговорен за еротичните сцени, появяващи се в модифицираната игра Grand Theft Auto: San Andreas. Компанията за разработка на игри Rockstar обвини хакерите. Според нея именно тяхната работа се отключва с добавка, наречена Hot Coffee.

Г-жа Клинтън се надява, че в допълнение към търсенето на виновните за поставянето на сцени за възрастни в играта, Федералната търговска комисия ще провери дали организацията ESRB (Entertainment Software Rating Board), която оценява игрите, е направила грешка при присъждането на програмата с обозначението M, което позволява играта да се продава на хора над 17 години (над знака M все още има A - Adult Only). Клинтън също иска да се увери, че продавачите на игри правят достатъчно, за да попречат на непълнолетни да купуват тази програма.

В писмо, изпратено от сенатора до FTC, тя цитира резултатите от проучване на Националния институт за медиите и семейството (NIMF), което установи, че около 50 процента момчета на възраст между 7 и 14 купуват игри, насочени към възрастни.

Популярна тема