EBay навлиза в Полша

EBay навлиза в Полша
EBay навлиза в Полша
Anonim
Image
Image

Най-големият сайт за онлайн търгове в света, eBay, навлиза в Полша. Ще застраши ли господстващата позиция на Allegro.pl?

Вече писахме за eBay, който набира хора в Полша през януари. Двама високопоставени международни мениджъри от американския гигант ще пристигнат във Варшава следващата седмица. Във вторник те най-вероятно ще открият официално версията на eBay на полски език с цени в PLN. Останалите подробности засега са тайна. Сайтът eBay.pl (доскоро пренасочващ към eBay.com) беше недостъпен във вторник. По наша неофициална информация в полския клон на eBay ще работят няколко-десетина души, основно поляци. Екипът ще бъде подкрепен и от немския eBay от Берлин.

Калифорнийската компания е първият играч на интернет лигата, който се появява в Полша. Приходите за миналата година, главно от такси за транзакции и търгове, бяха 3,27 милиарда долара. Нетна печалба - 778 милиона долара. Компанията работи в 25 държави.

Но в Полша eBay не навлиза на девствения пазар. Онлайн търговете са много популярни при нас и около 80 процента. За този пазар Allegro.pl работи от пет години, където миналата година са продадени стоки за над 830 милиона PLN. Така че обещава да бъде ефективна битка и може би превземане. - Ние не коментираме записа в eBay - Бартек Замбелан, говорител на Allegro.pl ни каза във вторник.

Популярна тема