Microsoft относно Longhorn

Microsoft относно Longhorn
Microsoft относно Longhorn
Anonim
Image
Image

Microsoft повдигна завесата на тайната от новата операционна система Longhorn. Миналата седмица корпорацията демонстрира пред журналисти някои опции за новата версия на Windows, която ще излезе на пазара през следващата година.

Предимството на новата операционна система, според представители на Microsoft, е, наред с другото, повишаване на нивото на сигурност, ускоряване на търсенето, подобряване на органайзера и инструменти, които улесняват прехода на преносими компютри от една мрежа към друга.

„Тази операционна система ще бъде страхотно продължение на линията Windows“, каза пред репортери Джим Алчин, вицепрезидент на Microsoft, „Това е продукт, който предлага по нещо за всеки.“

Ключовите характеристики на системата Longhorn, които я отличават от предишните версии на Windows, бяха представени по време на кратка презентация.

Представен, наред с други, прозорец за бързо търсене на файлове и папки. Цялата система за търсене е напълно модифицирана и според представители на Microsoft вече е много по-удобна.

Новата операционна система също трябва да бъде много по-безопасна, както се вижда - според представители на гиганта - от модифицирания Internet Explorer.

Що се отнася до датата на пускане на новата операционна система, представител на Microsoft разкри, че работата по Longhorn е в разгара си, така че първата бета версия трябва да бъде представена в края на април 2005 г. в WinHEC (Windows Hardware Engineering конференция). Засега обаче не е определена точната дата на излизане на втората бета версия. Най-вероятно това ще се случи същата година, тъй като се очаква Longhorn да бъде наличен за продажба през декември 2005 г.

Системата ще бъде пусната в два варианта: оптимизирана за 32-битова и 64-битова архитектура. Новата система изисква минимум 512 MB оперативна памет

Интернет журнал - www.di.com.pl

Популярна тема