Квантовите компютри са началото. Amazon и Харвард искат квантов интернет

Съдържание:

Квантовите компютри са началото. Amazon и Харвард искат квантов интернет
Квантовите компютри са началото. Amazon и Харвард искат квантов интернет
Anonim
квантов компютър
квантов компютър

Гигантът започна да работи с университета.

Двама велики играчи в областта на компютърните науки и изследванията искат да положат основите на бъдещето квантов интернет Компания, зависима от Amazon Amazon Web Services си партнира с Харвардския университет за разработване и тестване на технология, която ще свърже квантовите компютри в мрежа от устройства.

Придвижване към квантовия интернет

Като част от тригодишно сътрудничество, Amazon ще подкрепи изследователски проекти на Харвард, фокусирани върху квантовата памет, интегрираната фотоника и квантовите материали. Компанията ще помогне и за модернизацията на инфраструктурата на Харвард Център за наномащабни системи

„Квантовите мрежи са много специфична област на изследване, която се нуждае от отделно внимание от квантовите изчисления.“каза Симон Северини, директор на квантовите технологии на AWS, в изявление.

The Quantum Internet

The Quantum Internet
The Quantum Internet

За да могат обектите да проявяват специфични квантови свойства, като способността за суперпозиция и квантово заплитане, те трябва да са много малки или много студени. Тестваните днес квантови мрежи използват фотони или светлинни частици, за да предават съобщения за квантовите състояния на големи разстояния.

Дейности на много фронтове

Харвард не е първият академичен партньор на Amazon, който му помага да преследва своите квантови амбиции. През октомври миналата година гигантът започна да работи с C altech за създаването на своя Quantum Computing CenterTam Amazon и C altechработят върху изграждането на квантов компютър -толерантен".

Квантовите компютри са обещаващи устройства, които имат голям потенциал при изпълнението на сложни изчисления и изпълнението на избрани задачи, като оптимизиране на материалния дизайн или процеса на извличане на данни. Това се дължи на уникалните характеристики на кубитите – основните единици на квантовата памет. Те не са единици и нули и според правилата на квантовата физика заемат междинна позиция, наречена суперпозиция. Освен това кубитите са заплетени един в друг. Това означава, че състоянието на един кубит зависи от състоянието на друг кубит.

За съжаление кубитите са много чувствителни към всякакви външни смущения, които ги карат да загубят своите ценни свойства. Стабилността на кубитите, заедно с няколко други фактора, диктува колко изчисления може да извърши даден квантов компютър. В момента AWS и C altech се опитват да създадат малки прототипи на квантови компютри, в които нивото на смущения, достигащи до тях, ще бъде значително намалено.

Квантово бъдеще

Както можете да видите, Amazon се надява да разшири самите квантови компютри, като същевременно създаде инфраструктура, която да ги поддържа. Кой знае, може би партньорството с Харвардския университет ще му позволи да стартира първоначална мрежа, която ще може да свързва тези машини.

Разбира се, Amazon и Харвард не са единствените организации, които се интересуват от идеята за квантов интернет. Нищо чудно, тъй като може да постави началото на изцяло нова ера на комуникация.

Популярна тема