EA обявява нов анти-чийт за PC

Съдържание:

EA обявява нов анти-чийт за PC
EA обявява нов анти-чийт за PC
Anonim
EA
EA

Със старта на FIFA 23.

Electronic Arts официално обяви въвеждането на нова система против измама за персонални компютри. Новата технология ще бъде внедрена директно в ядрото на играта - при дебюта на FIFA 23Описаната идея на EA е да защити игрите от манипулации и популярни мами.

EA твърди, че няма да добавя анти-чийт към всяка игра и избраните продукции ще бъдат третирани индивидуално.

Electronic Arts получава нов анти-чийт за PC

Старшият директор на EA по сигурността на игрите и анти-чийт обяснява, че хакерите все повече използват ядрото на играта за измама. Electronic Arts иска да се справи с тази ситуация, като създаде решение, което в крайна сметка ще защити играчите. Новата система против измама беше критикувана от защитниците на поверителността и сигурността. Защо?

Главно защото EA използва специфични, сложни драйвери, които в случай на проблеми със сигурността ще изискват от разработчиците да реагират и актуализират почти незабавно. Въпреки това, компанията казва, че сигурността на ядрото е "абсолютно важна" за игри като FIFA 23 например.

Компютърната система против измама от EA ще работи на ниво ядро и ще стартира само когато потребителят започне играта с EAAC защита. Фоновите процеси трябва да бъдат деактивирани след края на играта и новият анти-чийт няма да събира никакви данни от системата - по този начин излага потребителя на нарушения, свързани с поверителността.

EA също така твърди, че EEAC няма да се намесва по никакъв начин в историята на сърфиране на уебсайтове и приложения, които не са свързани с игри, произведени от EA.

Системите против измама, разработени на ниво ядро, стават все по-популярни в света на игрите. Пример е Activision, която представи собственото си решение през 2021 г., означено като Ricochet.

Популярна тема