Случи се. Discord се появи на конзолите на Xbox

Съдържание:

Случи се. Discord се появи на конзолите на Xbox
Случи се. Discord се появи на конзолите на Xbox
Anonim
xbox discord е 4
xbox discord е 4

Може да се използва от всички потребители.

Discord току-що се появи на конзолите Xbox. Потребителите могат да свържат своите акаунти и да разговарят с приятели без много шум. Досега функцията беше достъпна само за ограничена група потребители - затова се радваме да чуем, че обхватът на нейното действие е разширен доста бързо до всички собственици на оборудване от гиганта от Редмънд. Добре, но как работи всичко?

Discord дебютира на Xbox конзоли

Discord на конзолите е тема, която се проточва от много месеци. Първо се говори за установяване на сътрудничество със Sony, след това се споменава за разговори с Microsoft. И както се оказа - последната група беше по-бърза в това отношение. Въпреки че - струва си да се отбележи - комуникаторът така или иначе се насочва към PlayStation 5, така че изглежда, че скоро всяка страна на барикадата ще подскача от радост (е, почти всяка).

През юли ви информирахме за дебюта на Discordaна конзолите Xbox One и Xbox Series X / S. По това време обаче приложението беше достъпно само за хора, участващи в програмата Xbox Insider. Сега всеки собственик на устройство на Microsoft може да използва инструмента - което със сигурност е много добра новина за много потребители. Въпреки това си струва да запомните, че не говорим за внедряването на пълноценен Discord, а за интеграция, която включва възможността за гласов разговор директно през конзолата.

Използването на новата функция обаче изисква няколко стъпки. На първо място, първо трябва да свържете акаунта си в Xbox с DiscordТова може да стане от секцията Потребителски настройки > Свързани акаунти в IM. Там избирате логото на Xbox и следвате инструкциите на екрана. Важно: дори и да сте го правили в миналото, трябва да преминете през целия процес отново - приложението ще ви помоли за разрешение за достъп до гласова активност.

xbox discord е 11
xbox discord е 11

Добре, сега се уверете, че на вашия смартфон е инсталирано приложението Xbox. То също трябва да е свързано към целевата конзола, но е доста очевидно. Ако го имате зад гърба си, можете да влезете във всеки гласов чат в Discord (без значение какво устройство) - тогава трябва да има и известие, което ви насърчава да прехвърлите аудиокъм конзолата Xbox.

xbox discord е 2
xbox discord е 2

След това в мобилното приложение на Xbox потвърждавате целия процес и … е готово. Ако имате свързани слушалки, можете да говорите с приятелите си през конзолата без никакви проблеми. Ще има и наслагване, от което можете да заглушите отделни хора и да напуснете разговораНе може да се скрие, че говорим за процес, който не е напълно интуитивен. Важното обаче е да се промени в бъдещето

xbox discord е 3 1
xbox discord е 3 1

Интеграцията ще се задълбочи, но засега е трудно да се каже точно какво означава това. Всичко, което трябва да направите, е да бъдете търпеливи - освен това си струва да запомните за предстоящия Discord Voice за PlayStation 5Ако има информация за това, ние ще ви информираме незабавно.

Ще използвате ли Discord на вашите конзоли?

Популярна тема