Uber хакнат от 18-годишен. Въпросът е сериозен

Съдържание:

Uber хакнат от 18-годишен. Въпросът е сериозен
Uber хакнат от 18-годишен. Въпросът е сериозен
Anonim
uber хакнат
uber хакнат

Огромен удар по имиджа на компанията.

Казват, че най-сериозните кризи в социалните медии, ИТ и света на новите технологии избухват през почивните дни, когато ограничен брой служители могат да реагират на тях. Днес е петък, началото на уикенда и е трудно да се разбият представители на компанията Uber Според информация, публикувана в Twitter, Uber е хакнат и са скрийншотове от вътрешните системи на компанията изтече в мрежата. Зад атаката стои 18-годишен

Uber хакнат

Първите съобщения за атака срещу Uber се появиха на страницата BugBounty. Официалният акаунт на Uber започна да публикува публикации, че е бил хакнат.

Това бързо беше потвърдено от анонимни служители на компанията, които съобщиха, че пощенските кутии на служителите са получили искания за спиране на използването SlackЕкранните снимки на хакера също бяха публикувани незабавно, което предполага недвусмислено ясно че Uber има голям проблем. Нападателят не само получи достъп до инструменти за сигурност и поглед върху вътрешната инфраструктура на компанията, но също така можеше да им повлияе и всъщност го направи. Не е известно дали все още го прави.

Съобщава се, че хакерът е на 18 години

Предполагаемият хакер се е свързал с журналисти New York TimesСъобщава, че е само на 18 години и че е получил достъп до критичната инфраструктура на Uber, като е атакувал акаунти на служители, вероятно използвайки обикновен фишинг. Той каза пред репортери, че е направил това, за да привлече вниманието към абсурдно ниските заплати на служителите на Uber.

Не знаем за искания за откуп или съобщения за възможна кражба на потребителски данни, което може да предполага младежка шега. Всъщност обаче все още не се знае какви са реалните загуби на корабната корпорация. Може би скоро ще разберем. Това определено е огромен удар по имиджа.

Популярна тема