Интернет Starlink вече е достъпен на всички 7 континента

Съдържание:

Интернет Starlink вече е достъпен на всички 7 континента
Интернет Starlink вече е достъпен на всички 7 континента
Anonim
starlink-Антарктика
starlink-Антарктика

Дори в Антарктика.

През 2019 г. SpaceX изстреля първия си сателит Starlinkв космоса, с надеждата, че след няколко години компанията ще може да предоставят достъп до високоскоростен сателитен интернет по целия свят. Сега е постигнат важен крайъгълен камък в изпълнението на този план.

Учените от американската станция McMurdo, най-голямата изследователска станция в Антарктида, използват сателитния интернет Starlink от няколко дни. Това означава, че Starlink вече има публика на всичките седем континента на Земята.

Starlink в Антарктика

Разбира се, учените от Антарктическата програма на Съединените щати, базирани в станция Макмърдо в Антарктика, получават сателитен интернет чрез собствения си терминал Starlink. Този терминал се намира на покрива на съоръжението.

„Подкрепени от NSF учени от USAP в Антарктика са в облак девет! Starlink тества полярна услуга на станция McMurdo с новоразположен терминал, увеличавайки честотната лента и свързаността за изследвания. ", Националната научна фондация се хвали в Twitter.

Проект напред

Струва си да припомним, че досега SpaceX е изстреляла около 3000 сателита Starlink в космоса. Следователно тяхното съзвездие е доста голямо. Той обаче е далеч от окончателния си вид. Първоначално Илон Мъск искаше общо 12 000 спътника, за да създаде това съзвездие, но от известно време той сигнализира за желанието си да изгради мрежа от цели 42 000 сателита.

Starlink Mission

Starlink Mission
Starlink Mission

Разбира се, самият размер на мрежата Starlink тревожи учените. Астрономите са загрижени, че това ще повлияе на техните космически наблюдения. Всъщност тези сателити предизвикаха първите проблеми. Все още не бяха големи, но кой знае какво ще се случи, когато няколко хиляди сателита Starlink обикалят около Земята.

Също така не трябва да се забравя, че други компании искат да създадат свои собствени интернет сателитни мрежи. Такива намерения бяха демонстрирани например от Amazon.

Starlink в Полша

Интернет Starlinkможе да се използва и у нас от дълго време. Интересното е, че през август цената му в Полша намаля значително, като се вземат предвид условията на нашия пазар.

Сега цената на месечен абонамент за Starlinkе 230 злоти вместо 449 злоти на месец. Цената на стартовия комплект също е намалена от 2960 PLN на 2300 PLN, а еднократната такса от 400 PLN е изоставена за доставка на оборудване и обслужване на поръчката.

Популярна тема