LG счупи рекорда за предаване на данни с използването на 6G. Нов стандарт на хоризонта

Съдържание:

LG счупи рекорда за предаване на данни с използването на 6G. Нов стандарт на хоризонта
LG счупи рекорда за предаване на данни с използването на 6G. Нов стандарт на хоризонта
Anonim
6g d
6g d

5G не е краят.

5G по същество току-що се появи, докато 6G е точно зад ъгъла. Инженери от LG Electronics и на Института по телекомуникации Fraunhofer в Берлин (HHI)току-що счупиха рекорда за разстояние за предаване на данни в 6G мрежата. Следователно те са достигнали нов крайъгълен камък по отношение на практическото градско покритие.

Стъпка към внедряването на 6G мрежа

Докато 5G и предишните телекомуникационни стандарти използват честоти под 100 GHz, 6G навлиза в още по-високочестотни вълни, дори терахерцови (THz) вълни, които сега не се използват. Това има някои предимства, например по отношение на предаването на данни, което е до 50 пъти по-бързо, отколкото в случая на 5G мрежи, и закъснения, които биха представлявали само 10% от закъсненията на 5G мрежата.

На честоти от 155 до 175 GHz екипът от LG и HHI изпрати данни до разстояние от 320 метранавън. Това е разстояние три пъти по-голямо от предишния рекорд, поставен от изследователите преди година.

Обсъжданото постижение е впечатляващо най-вече защото един от основните недостатъци на 6G стандарта е неговият малък обхват. За да разреши този проблем, екипът от изследователи използва серия от усилватели, които повишават силата на сигнала.

Just How Hyped Should You Be About 6G?

Just How Hyped Should You Be About 6G?
Just How Hyped Should You Be About 6G?

Важно е, че 6G базовите станции в градските райони ще бъдат на около 250 метра една от друга. Тъй като това разстояние беше значително превишено по време на последния тест, 6G технологията е все по-близо до готовност за внедряване в ежедневието.

„Благодарение на успеха на последната ни демонстрация, ние сме една стъпка по-близо до постигането на 6G скорости от 1 терабита (Tb) в секунда както на закрито, така и на открито в градските райони.“, каза д-р Kim Byoung-hoon, технически директор и изпълнителен вицепрезидент на LG Electronics.

6G - кога?

Току-що купихте ли смартфон, който поддържа 5G и страхувате ли се, че скоро ще трябва да го замените със смартфон с 6G? Отпуснете се. В момента 6G не се очаква да навлезе на търговския пазар до 2029 г. Това е така, защото инженерите все още имат много техническа подготовка пред тях.

Също така си струва да споменем, че по 7G стандарта също се работи от известно време. Тази работа обаче засега е на много ранен етап.

Популярна тема