Никой не иска iPhone 14 Plus. Първите данни преди продажбата изглеждат лоши

Съдържание:

Никой не иска iPhone 14 Plus. Първите данни преди продажбата изглеждат лоши
Никой не иска iPhone 14 Plus. Първите данни преди продажбата изглеждат лоши
Anonim
iPhone 14
iPhone 14

Няма голяма изненада.

Популярният анализатор Минг-Чи Куо от TF Securities публикува публикация в блога си в Medium. В записа Куо разкрива, че iPhone 14 Plus в момента не се справя според очакванията на Apple. Търсенето на устройството преди продажбата е незначително.

Това всъщност означава ли, че стратегията на Apple не е проработила в този случай?

Никой не иска претоплена свинска пържола

И нищо чудно. Вчера ви писах, че в момента купуването на iPhone 14 е най-глупавото нещо, което можете да направите Интересното е, че според Куо търсенето на iPhone 14 Pro Max вече е надхвърлило интереса към модела 13 Pro Max от миналата година. Все още не се знае много за iPhone 14 Pro, но може да се очаква, че потребителите наистина ще изберат тази версия тази година.

Този тип преминаване към модели от висок клас в крайна сметка ще доведе до увеличаване на съотношението на средната продажна цена. Като цяло търсенето на iPhone 14 и iPhone 14 Plus в момента е 45 процента. изцяло за новата серия смартфони на Apple.

Ако такъв слаб индикатор за търсене продължи, почти сигурно е, че Apple ще намали производството на тези модели. Все още не е известно как всичко това ще се свърже с моделите с бележката "Pro" в името.

iPhone 14 & iPhone 14 Plus | Big and Bigger | Apple

iPhone 14 & iPhone 14 Plus | Big and Bigger | Apple
iPhone 14 & iPhone 14 Plus | Big and Bigger | Apple

Струва си да запомните, че всички данни, предоставени от Ming-Chi Kuo, се основават на показатели, взети от шест региона и системата за предварителна продажба. Тази информация не е официално предоставена от Apple - компанията вероятно ще я покаже едва през последното тримесечие на 2022 г. Серията iPhone 14 все още не е пусната в продажба добре, но като се имат предвид мненията в мрежата и голямото недоволство на потребителите, Apple може да има проблем тази година. Това е така, защото никой не обича да бъде набутван в претоплен котлет.

Kuo несъмнено твърди, че Apple все още има база от много лоялни клиенти, които ще решат да допринесат за финансовите резултати на компанията тази година. Въпреки това, като се има предвид нарастващата инфлация, икономическите проблеми и други въпроси в много региони на света, включително Европа, не е чудно, че резултатите от предварителната продажба може да са слаби.

Как ще бъде наистина? Ще почакаме и ще видим. Засега все още няма нужда да се прави недвусмислена преценка.

Популярна тема