Полякът отново показа класа

Полякът отново показа класа
Полякът отново показа класа
Anonim
Image
Image

TopCoder, Inc. обяви, че победителите в турнира по Алгоритъм са Ерик Копчински от Полша, Николай Арчак от Русия и Ци Лиу от Китай. Турнирът беше част от състезанието TopCoder Open 2005, което се проведе на 14 октомври в Санта Клара, Калифорния.

Полякът, използващ псевдонима Eryx, победи 48 от най-добрите програмисти в света по време на полуфиналните и финалните кръгове, организирани като част от турнира Algorithm. Полякът получи награда от $20 000.

Турнирът по алгоритъм беше състезание за време, в което играчите решаваха сложни алгоритмични задачи с помощта на Java, VB. Net, C ++ или C. Турнирът беше разделен на две части

В конкурса за дизайн, състезателите трябваше да разработят софтуерен дизайн въз основа на общите изисквания. Въпреки това, в конкурса за разработка, тяхната задача беше да подготвят, съгласно специалните указания на TopCoder, подпрограма, предназначена за многократна употреба.

Преди началото на турнира, Eryx беше класиран на трето място сред повече от 64 000 души в класацията на TopCoder. Kopczyński обаче беше единственият играч, който успя да реши изключително трудна задача за 1000 точки. Това му гарантира победата във финалния кръг.

Marcin Maj - Интернет журнал - www.di.com.pl

Популярна тема