Windows Defender

Windows Defender
Windows Defender
Anonim
Image
Image

Windows Defender вместо Windows AntiSpyware. Microsoft обяви, че преименува инструмента против шпионски софтуер, който разработва от няколко месеца - той ще отиде на крайните потребители като Windows Defender. Както външният вид, така и начинът, по който работи приложението, ще се променят.

В окончателната версия на програмата сканиращият механизъм трябва да функционира като системна услуга, а сигнатурите на шпионския софтуер ще бъдат предоставени от механизма за актуализиране на Windows. Приложението ще стане достъпно от менюто на Центъра за сигурност.

Както инженерният екип на Microsoft, отговорен за този продукт, информира в своя блог, новото име отразява по-добре работата на програмата, която не само премахва шпионския софтуер от системата, но и я защитава от нежелани компоненти като кийлогъри (клавиатурни регистратори) и руткитове (инструменти, използвани за маскиране на действията на хакер или вируси).

Външният вид на приложението също предстои да бъде променен - не се знае доколко, защото в момента можете да изтеглите само по-стара версия от сайта на Microsoft и няма екранни снимки на по-новото издание на програмата налични.

Не е трудно да се досетите, че Windows Defender се разработва с Windows Vista, готова да бъде готова до края на 2006 г. Създателите на инструмента обаче уверяват, че той ще работи и под Windows XP.

Популярна тема