Завършете с Okay Google в Google Assistant. Новата актуализация е изненадваща

Съдържание:

Завършете с Okay Google в Google Assistant. Новата актуализация е изненадваща
Завършете с Okay Google в Google Assistant. Новата актуализация е изненадваща
Anonim
команден асистент на google
команден асистент на google

И това е изненада за вас.

Командите "Hey Google" и "Okay Google" се превърнаха в символ на виртуален асистент, разработен от компанията от Маунтин Вю, точно както призивът "Hey Siri" е един от отличителните белези на софтуера на Apple. Последните доклади показват, че Google иска да се отърве от емблематичната команда за по-голямо удобство при използването на Google Assistant. Това не е слух, а информация, базирана на една от последните актуализации на приложението за устройството Google Nest Hub Max.

Google се отказва от Hey Google в някои ситуации

Признайте си сами, всеки път, когато използвате командата "Ok Google" е загуба на време. Той обаче не го казва без основание. Идеята зад това решение беше просто да се ограничи броят на случайните повиквания към Асистента. Представители на интернет гиганта решиха, че в случай на избрани команди, няма да е необходимо да произнасяте „Hey Google“на глас, преди да ги издадете.

Първоначално т.нар "бързи фрази", които потребителят ще може да дефинира. Това ще бъдат команди, при които вече няма да е необходимо да произнасяте гореспоменатите думи. Например ще бъде достатъчно да кажете на глас „изгасете светлините в кухнята“или „какво ще е времето днес“и Google Assistant, спящ в умните устройства на Google, ще реагира по подходящ начин. Удобно? Разбира се! Особено за хора, живеещи сами или в случай на очевидни команди, на които няма да се отговори от друг член на домакинството.

бързи фрази google помощник
бързи фрази google помощник

9to5google забеляза няколко такива команди в новата актуализация, включително „в колко часа настроих алармата?“, „Превъртане назад на тази песен“и „съставяне на бележка“. Все още има много място в кода за персонализирани (!) "Бързи фрази".

Команди, произнесени без Okay Google, няма да станат често срещани

Не е известно кога актуализацията ще бъде пусната за обществеността. Също така не е известно дали ще удари всички устройства. Предполага се, че ще дебютира първо в интелигентното домашно оборудване на Google, след това може би на смартфоните Google Pixel. Няма индикации, че ще се появи широко на други устройства с Android в близко бъдеще.

Това е жалко.

Популярна тема