Revolut хакнат. Разкрита информация за сделките

Съдържание:

Revolut хакнат. Разкрита информация за сделките
Revolut хакнат. Разкрита информация за сделките
Anonim
revolut хакнат
revolut хакнат

Още една хакерска атака наскоро.

Черната ивица продължава. След хакерската атака на Ubera, дойде ред на следващия интернет гигант, и то не какъв да е, защото компанията Revolut В резултат на фишинг атаката, киберпрестъпниците успяха да получат достъп до данни 50144 душиЗнаем какво точно е откраднато. Бих искал да ви напомня, че Revolut е британска компания, която предоставя банкови услуги, също и на поляци.

Revolut хакнат

Първите съобщения за хакерска атака срещу Revolut дойдоха преди три дни от Reddit. Един от интернет потребителите съобщи там за новина от компания, която го предупреждава, че престъпниците имат достъп до информация за него. По това време тези разкрития не бяха официално потвърдени, но сега знаем, че атаката наистина се е състояла.

The Times съобщава, че атаката срещу клиенти на Revolut е извършена преди седмица, когато са откраднати данни за 50 144 души, включително 20687 европейциТази информация е получена от изявление на VDAI, литовския еквивалент на Полската служба за защита на личните данни. Revolut работи с литовски банков лиценз, следователно е необходимо да се уведоми IODO на тази страна.

Представители на Revolut в изявление, адресирано до The Times ежедневно, ги уверяват, че са успели бързо да изолират атаката. Като част от него нападателите успяха да получат:

  • имена и фамилии на клиенти
  • имейл адреси на клиенти
  • жилищни адреси
  • информация за транзакцията

За щастие никой няма откраднати пари. Съобщава се, че престъпниците не са имали контакт с чувствителни данни под формата на пароли, номера на карти или ПИН номера.

Моят акаунт в Revolut бил ли е хакнат?

Ако не сте получили съобщение от екипа на Revolut, не се паникьосвайте, вашите данни най-вероятно са в безопасност. Ако искате пълно спокойствие, сменете паролата си с уникална. Подчертавам: крадците не са получили пароли, но предупредените винаги са застраховани.

Популярна тема